Left Right
scrollTop top

NMBS komt met MoveSafe: app toont drukte op de trein


NMBS app druk
© Isopix

Vanaf vandaag kunnen treingebruikers NMBS MoveSafe downloaden. Da’s een app die voorspelt hoe druk het zal zijn op de trein. De NMBS hoopt dankzij de app reizigers meer te spreiden, en er zo voor te zorgen dat het nieuwe coronavirus zich zo weinig mogelijk verspreidt.

De app die de drukte op treinen zou meten, kondigde minister van Mobiliteit François Bellot (MR) al in juli aan. En nu is het dus zover: NMBS MoveSafe is vanaf vandaag terug te vinden in de App Store en Play Store.

Voorlopig los van bestaande app

De app die voorspelt hoe druk het zal zijn op de trein die jij zou willen nemen, staat voorlopig nog los van de bestaande NBMS-app. Voorlopig, want de NMBS is druk in de weer om alle functies van z’n bestaande app in de nieuwe te integreren.

Het gaat om een overgangsfase, want binnen enkele maanden zullen de routeplanner, de bezettingsgraadmeter en de ticketingfunctie in een nieuwe app worden geïntegreerd”, klinkt het bij de NMBS.

(Vraag vanaf nu eindelijk je gratis railpass aan.)

Kleurencode

Wie via NMBS MoveSafe een trein opzoekt, komt via een kleurencode te weten hoe druk het waarschijnlijk op die trein zal zijn. “De aangegeven druktegraad is gebaseerd op gekende gegevens en wordt tijdens het traject in functie van de reële bezetting van de trein in realtime bijgewerkt door de treinbegeleider”, klinkt het.

Met de app wil de NMBS z’n passagiers zoveel mogelijk verspreiden over verschillende treinen, zowel voor hun eigen gemak, als om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

De NMBS kondigde de app aan met een filmpje op sociale media:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810