Wie is Noémie Wolfs in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

De volgende deelnemer die haar kans waagt in De Slimste Mens ter Wereld is Noémie Wolfs. Zij werd vooral bekend al zangeres van Hooverphonic, maar ondertussen is ze een succesvolle solozangeres die ook haar eigen radioprogramma heeft. Dit is waar je Noémie Wolfs van kan kennen.

De zangeres Noémie Wolfs zal net zoals velen voor haar, proberen om De Slimste Mens ter wereld te worden. Haar tijden als zangeres van Hooverphonic liggen nu al enkele jaren achter haar, en de groep is sinds haar vertrek nog twee keer van zangeres gewisseld. Maar ook Noémie zat allesbehalve stil.

Zangeres

De carrière van Noémie begon in 2010 toen ze 22 jaar oud was. Toen volgde ze Geike Arnaert op als zangeres van Hooverphonic. Samen met Alex Callier en Raymond Geerts werkte ze vijf jaar lang samen en scoorde ze hits als The night before, Anger never dies en Amalfi.

In 2015 stapte Noémie op als zangeres bij Hooverphonic, dat gebeurde volgens Alex Callier na onderling overleg omdat “de chemie weg was”. Sindsdien is Noémie solozangeres. In 2016 bracht ze haar debuutalbum ‘Hunt you’ uit en op 21 februari 2020 kwam ze met haar tweede album ‘Lonely boy’s paradise’.

Studio Brussel

Sinds kort is Noémie ook te horen als presentatrice op Studio Brussel. Ze is daar één van de zeven selectors. Elke dinsdag van 20 uur tot 22 uur krijgt zij vrij spel op de radiozender en mag ze dus haar eigen favoriete platen draaien.

Haar muziekstijl wordt op de website omschreven als “Van Portishead tot LCD Soundsystem. En daar zit ook al eens wat obscure Italiaanse disco tussen.”

Kan Noémie Wolfs De Slimste Mens ter Wereld winnen?

Elke deelnemer van De Slimste Mens ter Wereld krijgt voor zijn of haar eerste deelname de vraag of ze zichzelf zien winnen. Noémie heeft er goede moed in. “Ja, dat zou kunnen”, zo antwoordt ze. “Ik zou dat leuk vinden omdat ik dan mezelf zou verbazen en er is niets leuker dan mezelf te verbazen, vind ik persoonlijk. Ik verwacht geen hoge dingen van mezelf. Maar ik zou het wel leuk vinden. Ik ga het alleszins proberen.”

Noémie heeft zich wel proberen voorbereiden op haar deelname. “Ik was begonnen met een abonnement op de krant te nemen. Maar omdat dit jaar zo een negatief nieuwsjaar was, heb ik dat na een paar weken terug opgezegd. Want ik werd daar eigenlijk heel triest van. Maar ik heb wel zo’n paar avondjes op Wikipedia gezeten. Ik heb ook een bril gekocht want het bleek dat ik eigenlijk toch al een tijd niet zo goed meer zie en ik dacht: ‘Die puzzelrondes, ik ga Linda De Win-gewijs naar voor moeten kruipen en niets zien’. Dus ik heb dan toch maar op mijn 32ste verjaardag zelfs, toch maar eens een bril gekocht.”

Noémie geeft aan dat ze het meeste schrik heeft van mensen die al het langste in het spel zitten. En da’s op dit moment Sp.a-voorzitter Conner Rousseau. Hij heeft zijn drie eerste afleveringen gewonnen en begint nu dus al aan z’n vierde aflevering. “Politici die weten altijd wel veel, denk ik of die horen veel te weten. Dus da’s wel iemand die het heel goed gaat doen en al gedaan heeft dus van hem ben ik wel bang.” Maar op Twitter klinkt ze alvast strijdlustig: “Gonna kick some ass tonight“, zo schrijft ze daar bij foto’s van haar opvallende outfit.

Meer
Lees meer...