Nu moeten we een beetje wenen: daarom MOEST McDreamy sterven

SHOCK. Dat overspoelde de kijker van Grey’s Anatomy toen Derek ‘McDreamy’ Shepherd plots overleed. Na alle miserie die hij en Meredith overwonnen, was het voorbij voor het schoonste koppel van tv-land. We hadden maar één vraag: waarom? En eindelijk weten we het antwoord:

De aanleiding was natuurlijk dat acteur Patrick Dempsey na 11 seizoenen de serie Grey’s Anatomy wilde verlaten. Dat stelde de scenarioschrijvers en makers voor een probleem: hoe gingen ze de afwezigheid van Derek uitleggen? Het werd, tot shock van de kijkers én het hele internet, een overlijden na een auto-ongeval.

“De enige keuze”

Shonda Rimes: “Het moest. Het moest, omdat het de enige manier was om de liefde van Meredith en Derek te bewaren. Wat moesten we anders doen? Derek Mederedith en de kinderen in de steek doen laten? Dat zou willen zeggen dat hun liefde geen ware liefde was, dat alles wat we 11 jaar lang gezegd hebben een leugen was. Daar kon ik niet mee leven, ik kon van hem geen ‘slechterik’ maken. De liefde tussen Meredith en Derek moest blijven bestaan, en de enige manier was hun magie puur te houden door ze te bevriezen in de tijd.”

“Leuk om te spelen”

Ook al zien we nog wel wat andere scenario’s (spoorloos verdwenen? de serie voortzetten met een hologram? Het personage laten bestaan zonder hem ooit nog te tonen?!), we vergeven Shona Rimes haar beslissing. Een beetje.

Voor de acteurs was het zelfs een beetje leuk: “Hoe moeilijk die beslissingen ook zijn, het levert wel de beste scenario’s op. Wat als acteur gewoon leuk is om te spelen. Hoe moeilijk het ook is, het zijn scènes met pak aan”, aldus Ellen Pompeo, aka Meredith Grey.

Meer
Lees meer...