Met dit nummer wou Merol voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival gaan

Het scheelde geen haar of we hadden Merol aan het werk gezien op het afgelopen Eurovisiesongfestival. De populairste zangeres zou blijkbaar lang in de running geweest zijn om haar land te vertegenwoordigen met het lied Applaus. Uiteindelijk werd toch gekozen voor het duo Mia Nicolai en Dion Cooper, dat strandde in de halve finale.

Het afgelopen Eurovisiesongfestival was geen succes voor Nederland. Na de goede prestaties van de intern gekozen S10 in 2022 besloot AVROTROS om opnieuw intern de artiest en het nummer te kiezen voor het Songfestival in Liverpool. Artiesten konden tot 31 augustus 2022 hun nummer insturen. Uit meer dan 400 inzendingen werd daarna door een selectiecomité een shortlist van vier finalisten gekozen. Uit die vier overgebleven nummers viel de keuze uiteindelijk op Burning Daylight, een lied geschreven door voormalig winnaar Duncan Laurence. Het was ook mede hij die het duo Mia Nicolai en Dion Cooper aanduidde als zangers voor de Nederlandse inzending.

Mia Nicolai en Dion Cooper

Kort na de selectie van Mia Nicolai en Dion Cooper was er op de interne selectie van de AVROTROS al kritiek te horen. Nicolai zou namelijk op voorhand al hebben vernomen dat zij uitgekozen was, iets wat de zender later wel ontkende.

In de aanloop naar het Eurovisiesongfestival nam de kritiek op de Nederlandse inzending alleen maar toe. Tijdens preparty’s bleken Mia Nicolai en Dion Cooper namelijk nooit zuiver te zingen. Dat weerspiegelde zich uiteindelijk ook tijdens het Songfestival zelf. Nederland eindigde daar namelijk pas als dertiende in de halve finales en was zo meteen uitgeschakeld.

Merol

Door dat ontgoochelde resultaat zijn er ondertussen bij veel fans meer vragen opgedoken over de interne selectie. Daarover raakte eerder al bekend dat Dani van Velthoven, voormalig deelnemer aan The Voice of Holland, een van de vier finalisten was.

Nu komt de website EurovisionFun met het nieuws dat ook zangeres Merel Baldé, beter bekend als Merol, op de shortlist stond. Zij zou naar het Eurovisiesongfestival hebben willen gaan met het lied Applaus. Zowel Merol als de AVROTROS hebben nog niet gereageerd op die onthulling.

Meer
Lees meer...