Eurovisiesongfestival: Nederlandse act klinkt opnieuw vals, fans zijn teleurgesteld

Binnen iets minder dan een maand is het tijd voor het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Voor ons land trekt Gustaph naar de Engelse stad, maar voor onze noorderburen zijn dat Dion en Mia. Zij zullen een finaleplek proberen scoren met Burning Daylight. Maar in de preparty’s loopt het niet van een leien dakje, want na een eerste onsuccesvol optreden, volgde er dit weekend nog één.

De laatste rechte lijn naar het Eurovisiesongfestival is ingezet en dat betekent dat ook de artiesten hun lied meer beginnen te promoten. Om het publiek al kennis te laten maken met hun song, treden de meeste inzendingen de komende weken op op verschillende Eurovision-feestjes doorheen Europa. Maar dat komt niet altijd iedereen ten goede.

Vorige week waren Dion Cooper en Mia Nicolai al te horen op een party in Madrid, maar daar ging het duo volledig de mist in. Dat kwam toen door technische problemen. Maar ook dit weekend klonk het optreden van de Nederlandse inzending niet zuiver. Dat doet het vertrouwen van de Nederlanders in het duo alleszins enorm afnemen.

Burning Daylight

In november liet het Nederlandse AVROTROS weten dat het Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28) richting Liverpool zal sturen om het land te vertegenwoordigen. Het duo leerde elkaar kennen door Duncan Laurence, die het land in 2019 aan een overwinning hielp op het grote festival.

Het lied Burning Daylight is een powerballad die Songfestival-kenners soms een beetje aan The Common Linnets uit 2014 doet denken. “De song gaat over vallen en opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden”, klinkt het bij Dion en Mia.

Tweede blunder

Maar hoewel de song eerst veelbelovend klonk, hebben de Nederlanders al het vertrouwen in het duo verloren. Na het valse optreden van vorige week in Madrid, waren Mia en Dion afgelopen weekend te zien op Eurovision in Concert in Amsterdam. Voor het eerst zou het duo dus optreden in eigen land om daar te tonen wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Hoewel iedereen had verwacht dat ze zich daar zouden bewijzen, bleef dat uit. Het tweede concert werd namelijk een even grote ramp als het eerste. En dat is zeker bij een Nederlands publiek niet meteen op groot applaus ontvangen. Na het optreden vonden heel wat Eurovisie-fans het dan ook nodig om hun mening te delen via Twitter. Ondertussen zou AVROTROS wel extra begeleiding hebben voorzien voor Mia en Dion.

Bekijk hieronder enkele reacties:

Meer
Lees meer...