Disney heeft mogelijks bevestigd dat ‘Obi-Wan Kenobi’ seizoen 2 er niet aankomt

Het tweede seizoen van Obi-Wan Kenobi was nooit bevestigd, maar veel fans willen het wel graag. Op X, het voormalige Twitter, heeft de officiële pagina van Star Wars gezegd dat de show naar 4K Ultra HD en Blu-ray komt. Hierbij staat dat het de complete serie is van Obi-Wan Kenobi.

In mei 2022 was keerde Ewan McGregor terug als voormalige Jedi-meester Obi-Wan Kenobi. De show werd gepresenteerd als een miniserie, maar in juni 2022 ging het gerucht de ronde dat Disney en Lucasfilm al aan het tweede seizoen bezig waren. Nu heeft het X-account van Star Wars bekend gemaakt dat er een 4K Ultra HD en Blu-ray aankomt van Obi-Wan Kenobi. Hier staat dan ook op dat het de volledige serie is, wat doet vermoeden dat er geen tweede seizoen aankomt.

Het eerste seizoen volgt Kenobi terwijl hij op pad gaat om de ontvoerde prinses Leia te redden van het Galactische Rijk, wat leidt tot een confrontatie met zijn voormalige leerling, Darth Vader. Het gaf ons een blik in Kenobi’s eenzame leven op de woestijnplaneet Tatooine, waar hij vanuit de verte waakte over de jonge Luke Skywalker, in afwachting van de dag waarop de jongen de hoop in het heelal zou kunnen herstellen. Kenobi werd nog steeds gekweld door verdriet en spijt, maar was vastbesloten om zijn heilige opdracht te eren.

Verloren hoop

Fans kregen veel hoop dat er een tweede seizoen kwam aangezien ook de acteur Ewan McGregor graag aan de serie wou verderwerken en verschillende factoren dit aangaven. Zo had het eerste seizoen een open einde, waardoor er makkelijk een nieuw hoofdstuk op zou kunnen volgen. Daarnaast verklaarde Kathleen Kennedy, CEO van Lucasfilm, dat een tweede seizoen nog niet in ontwikkeling is, maar dat de studio de komende jaren misschien toch nog een comeback van Kenobi wil maken vanwege de grote interesse. De fans blijven alvast hoopvol.

Meer
Lees meer...