Studio Ghibli en Lucasfilm teasen samenwerking

Het lijkt erop dat er een samenwerking komt tussen de Japanse animatiestudio Studio Ghibli en het Amerikaanse filmbedrijf Lucasfilm, dat vooral bekend is van de Star Wars-reeks. Studio Ghibli deelde namelijk een korte video op Twitter waarin het titelscherm van Lucasfilm getoond wordt, gevolgd door dat van Studio Ghibli.

Fans van Studio Ghibli en Star Wars hebben mogelijk iets heel mooi om naar uit te kijken. Op Twitter zijn de studio’s namelijk volop teasers de wereld in aan het sturen. Het lijkt erop dat het zou gaan om een project rond Baby Yoda.

Studio Ghibli en Lucasfilm

Studio Ghibli was de eerste die de bal aan het rollen bracht. De Japanse animatiestudio, bekend van films als Howl’s Moving Castle, My Neighbor Totoro en Spirited Away, deelde een tweet met een korte video. Daarin is eerst het bekende logo van Lucasfilm te zien, dat je zeker kan herkennen uit de intro van de films van Star Wars. Vervolgens verschijnt het logo van Studio Ghibli. De tweet met de video werd vervolgens geretweet door Asad Ayaz, het hoofd van de marketingafdeling van Disney, het moederbedrijf van Lucasfilm.

Later deelde Studio Ghibli een tweede hint. Daarbij ging het om een foto van een poppetje van Grogu aka Baby Yoda. Deze tweet werd ook geretweet door het officiële account van Star Wars. Daardoor dromen heel wat fans al van een animatiefilm of -serie over Baby Yoda van de hand van de Japanse animatiestudio.

Voorlopig gaat het wel nog steeds om speculatie en is het nog niet zeker wat we mogen verwachten en wanneer.

Meer
Lees meer...