‘Obi-Wan Kenobi’-fan vat Disney+-serie samen in één langspeelfilm

De serie Obi-Wan Kenobi kwam in mei uit op Disney+. Fans waren meteen dolenthousiast, vooral omdat acteurs Ewan McGregor en Hayden Christensen terug te zien waren als Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker. Toch waren er ook een aantal mensen die vonden dat de serie veel te traag ging. Zo ook fan Kai Patterson, die besloot om de volledige serie te gaan samenvatten in één film.

De meest recente reeks uit de Star Wars-franchise was een groot succes. Obi-Wan Kenobi brak na zijn release meteen meerdere records en werd een van de best bekeken Disney+-series ooit. Dat ligt natuurlijk ook aan het feit dat acteurs Ewan McGregor en Hayden Christensen terug te zien waren. Zij zaten eerder ook al in de originele films. En hoewel iedereen in het begin nog razend enthousiast leek, was dat enthousiasme naar het einde toe toch wat gaan liggen. Heel wat fans vonden namelijk dat de opbouw te lang duurde. Maar daar heeft één fan, Kai Patterson, nu iets op gevonden.

Film

Patterson vond dat de volledige reeks, die zes afleveringen telt, ook in één film zou passen. Dus besloot hij om alle beelden uit de originele Obi-Wan Kenobi op Disney+ opnieuw te monteren. Daarmee maakte hij een langspeelfilm die volgens hem hetzelfde vertelde als de volledige serie. Alleen had hij het tempo wat opgevoerd en er een aantal scènes uitgehaald.

Die langspeelversie heeft de fan beschikbaar gemaakt via zijn eigen site, waar je de film gratis kan downloaden. Al staat Patterson er wel op dat je zijn film enkel bekijkt als je ook een Disney+-abonnement hebt en legt hij de nadruk op het feit dat hij er geen geld mee wil verdienen. “De serie had een aantal overbodige momenten en gênante scènes”, staat er op zijn website te lezen. “Ik heb deze 2,5 uur durende versie als fan gemaakt, voor de fans. Ik verdien hier dus geen geld mee. Als je de film downloadt dan bevestig je dat je een abonnement hebt op Disney+ en dus toegang hebt tot de originele reeks.”

Bekijk de trailer van Obi-Wan Kenobi hier:

Obi-Wan Kenobi is te bekijken via Disney+. Heb je nog geen abonnement? Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...