OMG! Deze fantheorie verklaart waarom Harry Potters familie zo wreed was

Als je de boeken van Harry Potter gelezen hebt – of de films gezien hebt -, dan weet je hoe hard Harry aangepakt werd door de familie Duffeling. Maar volgens een fan is dat helemaal niet omdat het slechte mensen zijn. Nope, hij heeft een heel andere theorie, die ook nog eens best mogelijk lijkt. Hij denkt dat ze zo slecht werden … omdat ze met Harry moesten samenleven!

Het is alleszins een beetje vreemd, die haat voor Harry Potter van de Duffelingen (in het Engels de Dursleys). Ze waren wel bereid om hem in huis te nemen na de dood van zijn ouders, maar hem goed opvangen doen ze niet. Hij woont in een kast onder de trap, zijn verjaardag werd nooit gevierd en hij werd behandeld als een soort slaafje.

Maar er is een theorie…

Maar dat is niet omdat het slechte mensen zijn, zo stelt een fan in een post op Reddit, die in geen tijd viraal ging. Volgens de fan – die zich jodatoufin noemt – is er een simpele verklaring: de Duffelingen waren zo wreed … omdat ze samenleefden met Harry. Zo klinkt zijn verklaring:

Horcruxes kind of turn people crazy like the ring in LOTR. Since Harry was kind of a Horcrux that could explain why the Dursley’s were so cruel to [him].

Fans weten dat een Horcrux – of een Gruzielement – een object is waarin een slechte tovenaar of heks een stukje van zijn of haar ziel verstopt. In de nacht van de moord op Harry’s ouders, wordt Harry zo’n Gruzielement van Voldemort.

Het bewijs

Het succes van de fantheorie is te verklaren door de plausibiliteit ervan. Want yup: er is wel wat bewijs voor te leveren. We weten allemaal dat Gruzielementen slecht nieuws zijn, want ze zorgen overal waar ze zijn voor kwaad en ongeluk. Herinner je je nog het effect van het medaillon van Zwadderich op Harry, Ron en Hermelien, in de Relieken van De Dood (Deathly Hallows)? Ze werden er heel kwaad en agressief van, en besloten uiteindelijk om het elk om de beurt te dragen. En dan nog werd Ron zodanig kwaad dat hij wegliep …

Bovendien waren de Duffelingen wél zo lief om Harry – die gewoon aan hun deur werd achtergelaten – in huis te nemen. En er is in de boeken ook sprake van de donkere momenten van Harry, waarop hij beïnvloed wordt door de ziel van Voldemort, bijvoorbeeld in de Orde van de Feniks.

Maar …

Maar er zijn ook verschillende argumenten die de theorie weerleggen. In de eerste plaats was Harry natuurlijk geen écht Gruzielement. Voldemort had immers niet de bedoeling om een deel van zijn ziel in Harry te verstoppen, zo legde J.K. Rowling zelf uit. “Harry werd geen kwaadaardig object. Hij had geen vloeken over zich, die de andere Gruzielementen wel hadden”, vertelde ze in een interview met PotterCast.

Bovendien lezen we in de boeken ook dat de Duffelingen een moeilijke relatie hadden met de Potters. Mevrouw Duffeling deed zelfs alsof ze helemaal geen zus had, omdat ze haar veel te raar vond.

Plus, zo stelt een andere Redditor: als Harry echt de oorzaak was van de wreedheid van de Duffelingen, zouden ze dan niet liever moeten zijn nadat hij maanden op Zweinstein had gezeten?

Oordeel vooral zelf 🙂

Bronnen: Huffington Post, Independent, Metro
Meer
Lees meer...