One Direction bestaat vandaag precies 10 jaar: zo wordt dat gevierd

Het is vandaag, 23 juli 2020, precies 10 jaar geleden dat One Direction gevormd werd tijdens de Britse versie van The X Factor. De jongens namen elk afzonderlijk deel, maar Simon Cowell besliste om de vijf samen te brengen in een boysband. Samen groeiden ze uit tot de grootste boysband van het moment. Ondertussen zijn de vijf al een tijdje solo, maar hun tienjarig jubileum wordt wel uitgebreid gevierd.

10 jaar geleden maakten we kennis met Harry StylesLiam PayneLouis Tomlinson, Niall Horan en Zayn Malik. Op dat moment waren het nog vijf doodgewone Britse (en één Ierse) jongens met een grote droom om het te maken in de muziekwereld. En die droom ging in vervulling toen ze samen de wereld veroverden als One Direction.

10 Years Of One Direction

Ook al is de groep nu al meer dan vier jaar aan het pauzeren, het tienjarig jubileum moet toch uitgebreid gevierd worden. Daarom komt er vandaag een nieuwe website online speciaal voor de fans van One Direction. Op de website ’10 Years of One Direction’ zal je verschillende videofragmenten kunnen terugvinden van de afgelopen tien jaar. Deze zullen op een grote tijdlijn te zien zijn. Het zal gaan om een archief van muziekvideo’s, maar ook televisieoptredens en beelden van achter de schermen.

Daarnaast zal je op de website ook mixtapes kunnen opstellen en delen met je vrienden. De mixtapes zullen gepersonaliseerd worden op basis van wat je op de site bekijkt en dus bestaan uit de nummers van de periode waarin je One Direction-obsessie het grootste was.

Nieuwe video

Om hun tienjarig jubileum te vieren, zal er voor de eerste keer in meer dan 5 jaar tijd nieuwe content verschijnen op het YouTubeprofiel van One Direction. Het gaat om een video die de hoogtepunten van de boysband samenvat. De video zal je dus meenemen naar de tijd van de jongens in The X Factor tot het moment waarop ze hun (voorlopig) laatste nummer History uitbrachten.

In die video zullen er ook verschillende beelden van achter de schermen te zien zijn en zal er ook veel aandacht besteed worden aan de speciale band tussen One Direction en hun fans.

Nieuwe EPs

Er zijn sinds vandaag ook vier “nieuwe” EPs te vinden op Spotify. We moeten hier “nieuwe” zeggen, want de leden zijn niet opnieuw in de studio gekropen. Het gaat om oudere nummers in versies die zelden of nooit gehoord werden.

De nummers zijn opgedeeld in vier EPs, elk met een verschillend thema. Zo is er ‘Acoustic’, met akoestische nummers van One Direction.

Op de EP ‘Live’ staan, uiteraard, liveversies van de grootste hits van One Direction.

De derde nieuwe EP heet ‘Rarities’ en bevat drie versies van het nummer You & I en het zeldzame nummer Home dat je misschien al vergeten was.

De laatste EP ‘Remixes’, de langste van de vier, bevat remixes van de hits van One Direction.

Geen reünie

Omdat One Direction dit jaar tien jaar bestaat, zijn de jongens al een tijdje “aan iets bezig“. Maar wat dat precies was, konden ze nog niet verklappen. Daardoor begonnen heel wat fans te dromen van een reünie van Harry StylesLiam PayneLouis Tomlinson en Niall Horan. Er werd zelfs eventjes gehoopt dat ook Zayn zou deelnemen aan die reünie aangezien alle jongens én het officiële One Direction-account hem plots opnieuw volgden op Twitter.

Maar helaas, die reünie waar zovelen op hoopten, komt er dus toch niet. Het was natuurlijk ook moeilijk om op dit moment een reünieconcert te organiseren, waar sowieso geen fans op aanwezig konden zijn door de coronapandemie. Maar gelukkig hebben de jongens een ander plan bedacht.

“Ik zit in een boysband”

Het is natuurlijk ook een speciale dag voor de jongens van One Direction zelf. Zo deelde Liam Payne op Instagram en Twitter een foto van een berichtje dat hij op 23 juli 2010 stuurde naar zijn vader. In dat berichtje zei hij: “Ik zit in een boysband”.

In de caption legt Liam verder uit wat One Direction voor hem betekende: “Wat een reis … Ik had geen idee waar we aan begonnen toen ik dit berichtje naar mijn vader stuurde tien minuten geleden op het exacte moment dat One Direction gevormd werd. Bedankt aan iedereen die ons steunde doorheen de jaren en bedankt aan de jongens om dit met me te delen.”

Meer
Lees meer...