OnePlus 10 Pro 5G – op veel vlakken het beste op de markt, met een nostalgisch lage prijs – nu ook in België te koop

OnePlus heeft eind maart zijn nieuwste flagshiptoestel, de OnePlus 10 Pro 5G, gelanceerd in onder andere België. De smartphone beschikt over de tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile, de snelste prestaties in een OnePlus smartphone tot nu toe en een 120 Hz-beeldscherm met de nieuwste technologie. Dat alles is beschikbaar vanaf 899 euro.

Met de lancering van de OnePlus 10 Pro 5G bevestigt het wereldwijde technologiemerk opnieuw waar het naam mee maakte: het op de markt brengen van smartphones met alle high-endkwaliteiten aan een lagere prijs dan de concurrentie. “Met groot enthousiasme introduceren we nu de OnePlus 10 Pro in Europa, India en Noord-Amerika. Met de tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile, supersnelle oplaadtijden en de beste prestaties in een OnePlus-smartphone tot nu toe durven we met zekerheid te stellen dat de OnePlus 10 Pro een goed afgeronde vlaggenschip-smartphone is die extreem concurrerend is op zijn prijspunt”, zegt Pete Lau, oprichter van OnePlus, over het toestel.

Tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile

Het pronkstuk van de OnePlus 10 Pro 5G is ongetwijfeld de camera. Voor het tweede jaar op een rij werkt het daarvoor samen met Hasselblad. Het iconische Zweedse merk maakt al 80 jaar lang camera’s en wist onder andere naam te maken door de eerste foto’s te maken van mensen op de maan. Na een geprezen eerste generatie cameralens voor de OnePlus 9 Pro is er nu een opvolger.

Het gaat om een combinatie van drie camera’s – de hoofdcamera, de telelens en de groothoeklens van 150 graden – die samen de foto’s naar een nog hoger niveau brengen. Elk van de drie achtercamera’s van de OnePlus 10 Pro is in staat is om opnamen te maken in volledige 10-bits kleuren. Hierdoor verwerkt het toestel 64 keer meer kleur dan smartphones die in 8-bits-kleur fotograferen. 

De OnePlus 10 Pro is bovendien uitgerust met Movie Mode, waarmee je gemakkelijk parameters zoals ISO, sluitertijd en witbalans voor en tijdens het filmen kunt aanpassen.

Maximale prestaties en supersnel opladen

Niet alleen de camera van de OnePlus 10 Pro is indrukwekkend, ook de rest van de hardware is wereldtop. De Snapdragon 8 Gen 1 Mobile Platform in combinatie met het 5-laags 3D Passive Cooling System zorgt voor een processor die maximale prestaties kan leveren.

De OnePlus 10 Pro 5G beschikt bovendien over een grote accu van 5.000 mAh die sneller dan ooit opgeladen kan worden. In amper 32 minuten ga je van 1 naar 100 procent batterij. Zelfs met draadloos opladen duurt het amper 47 minuten om opnieuw een volle batterij te hebben.

Beeldscherm en ontwerp

Het 6,7-inch QHD+-beeldscherm van de OnePlus 10 Pro heeft een refresh rate tot 120 Hz, maar past die supersnel aan op basis van het type content dat bekeken wordt. Zo vindt de OnePlus 10 Pro een optimale balans tussen de beste beeldkwaliteit en het zo goed mogelijk omspringen met je stroomverbruik.

De OnePlus 10 Pro 5G is in België beschikbaar in twee kleuren, Volcanic Black and Emerald Forest. In totaal zijn er zo drie versies te verkrijgen:

  • 8 GB RAM | 128 GB opslagruimte | Volcanic Black | €899 
  • 12 GB RAM | 256 GB opslagruimte | Volcanic Black | €999 
  • 12 GB RAM | 256 GB opslagruimte | Emerald Forest | €999 
Meer
Lees meer...