OnePlus stelt OnePlus 8-serie voor op 14 april

De langverwachte nieuwe smartphonelijn van OnePlus wordt op 14 april gelanceerd. Het gaat hierbij om de OnePlus 8-serie. De voorstelling gebeurt met een online evenement dat iedereen kan meevolgen.

8AM Tech

In het nieuws: “Met de OnePlus 8-serie introduceren we met veel plezier onze krachtigste en mooiste smartphone-serie ooit”, zegt Pete Lau, oprichter en CEO van OnePlus, over de nieuwe smartphonelijn. De reeks is de opvolger van de OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro die in het najaar van 2019 zijn gelanceerd.

Wat weten we al? In tegenstelling tot andere merken maakt OnePlus er een gewoonte van om voor de lancering van nieuwe modellen al enkele eigenschappen bekend te maken.

  • De volledige serie van de OnePlus 8 zal compatibel zijn met 5G.
  • De display van de nieuwe modellen krijgt een refresh rate van 120 Hz. Daarmee krijg je heel heldere vloeiende beelden op je scherm. Dat verschil merk je vooral als je scrolt of games speelt. Dit is de beste verversingssnelheid die je momenteel vindt op smartphones.
  • Daarnaast spreekt OnePlus ook over “een aantal andere nieuwe en interessante technologieën“. Wat die precies zijn, is wel nog niet geweten.

Wat weten we nog niet? Uiteraard zijn er heel wat andere specs die nog niet bekend gemaakt zijn over de OnePlus 8-serie. Die zullen we te weten komen op 14 april vanaf 17 uur op het Launch Event.

  • Daar waar OnePlus vroeger altijd maar één nieuw model op de markt bracht, koos het vorig jaar voor een gewone versie en een Pro-versie. Dit jaar krijgen we misschien zelfs drie modellen. Er zijn namelijk al enige tijd geruchten over een goedkopere OnePlus 8 Lite.
  • Dé trend van 2020 bij alle grote smartphonemerken is een serieuze upgrade van de camera. Vreemd genoeg is daarover nog zo goed als niets uitgelekt van de OnePlus 8-serie. Het is dus uitkijken of het topmodel van OnePlus zich zal kunnen meten met andere flagships.
8AM Tech
Meer
Lees meer...