Ongezien mooi staaltje dierenliefde: deze leeuwin adopteert fragiel springbokje

Ongezien mooi staaltje dierenliefde: deze leeuwin adopteert fragiel springbokje

Het idee dat een leeuwin zou zorgen voor een klein antilopekalfje klinkt absurd, maar toch is dat gebeurd in Namibië. Fotograaf Gordon Donovan heeft dit zelfs kunnen vastleggen met zijn camera en verbaasde de wereld. Wat kan de natuur toch prachtig zijn … 

In het Etosha National Park in Namibië heeft de Amerikaanse fotograaf Gordon Donovan een ongelofelijke gebeurtenis kunnen vastleggen. Hij heeft beelden gemaakt van een volwassen leeuwin die een springbokje adopteert en zelfs beschermt.

Normaal gezien zou zo’n antilope een prooi zijn van een leeuwin. Maar de carnivoor toonde geen teken van agressie. Integendeel zelfs want ze verzorgde het springbokje, likte het springbokje schoon, beschermde het tussen haar voorste poten en vertroetelde het alsof het van haar eigen was.

Geen moord, maar liefde

De fotograaf kon zijn ogen niet geloven toen de leeuwin het bokje in haar poten kreeg. “Ik was maar aan het wachten op de moord”, zegt hij in The Daily Mail. Maar de leeuwin verzorgde opeens het pasgeboren antilopejong.

Volgens Gordon zou de leeuwin ook het bokje beschermen tegen andere leeuwen in de buurt. “Ze behandelde het dier alsof het haar eigen kind was en leek het liefdevol te hebben geadopteerd.”

Als we de foto’s moeten geloven, lijkt het inderdaad alsof de leeuwin het springbokje wil vertroetelen en het beziet als haar eigen jong. Hoe schattig!

Vervanging

Volgens enkele medewerkers van het park, zouden de welpjes van de leeuwin zijn doodgebeten door een dominant mannetje. De fotograaf denkt dat de leeuwin daarom haar moederinstinct projecteerde op een natuurlijke prooi.

Gesponsorde artikelen