Online daten zonder ervoor te betalen? Met deze gratis datingwebsites kan dat!

Datingwebsites zijn vaak niet gratis, in tegenstelling tot datingapps zoals Tinder. Wil je toch via internet en zonder te betalen mensen leren kennen? Het lijstje hieronder laat je kennismaken met enkele gratis datingwebsites maar let wel steeds op voor de addertjes onder het gras!

Relatieplanet.be

Op deze website kan je jezelf helemaal gratis inschrijven. Op zich bieden wel meer datingwebsites gratis aanmelding of inschrijving aan maar al snel moet je dan betalen bijvoorbeeld voor je een profiel online kan zetten.

Op Relatieplanet kan je na je gratis inschrijving ook nog voor een bepaalde tijd alle betalende functies van de datingwebsite gratis gebruiken. Ze bieden je dus eigenlijk een soort van testperiode aan waarin je kan kijken of de website jou ligt of niet.

Ook je profiel vervolledigen met foto’s en interesse tonen in maximum vijf personen per dag behoren tot de gratis proefperiode. Heb je jezelf na die periode goed wegwijs weten te maken op de website en vind je hem goed bij je passen, dan kan je een abonnement afsluiten om verder gebruik te maken van alle functies die de datingwebsite aanbiedt.

Screenshot Relatieplanet.be

Pepper

Pepper is een datingwebsite met veel foto’s en maatwerk gebaseerd op de persoonlijkheid van de gebruikers. Zo kan je bij je inschrijving een test invullen met allerlei vragen over je persoonlijkheid. Daaruit kiest de datingsite dan vijf kernwoorden die bij jouw persoonlijkheid passen om op je profiel te plaatsen.

De datingwebsite wordt vooral aangeprezen omdat je gratis een profiel kan maken en ook omdat heel wat functies gratis zijn. Je kan zelf foto’s plaatsen op je eigen profiel, andere profielen bezoeken, foto’s en profielen van anderen liken (zoals je dat op Facebook kan doen) en de persoonlijkheidstest doen. Klinkt allemaal zeer mooi, toch?

Als je alles nog eens opnieuw leest, dan zal er waarschijnlijk wel een belletje gaan rinkelen. Het doel van online datingwebsites is uiteraard om te daten maar in het rijtje ontbreken echter enkele essentiële zaken om een date te kunnen bemachtigen. Zo kan je met je gratis lidmaatschap zelf geen berichten sturen naar anderen, niet reageren op berichten die anderen naar jou gestuurd hebben en geen gebruik maken van de chatbox. Eerste addertje: check!

Screenshot Pepper.be

Weet wie je date

‘Weetwiejedate.be’ staat bekend om z’n hoge controles op fake profielen. De kans dat je met een catfish in contact komt, is klein omdat de beheerders van de website alle profielen handmatig controleren. De website is voor alle leeftijden, vanaf 18 jaar, en werkt op basis van regio’s zodat je vooral mensen uit je eigen buurt kan leren kennen.

Ook deze website prijst zichzelf door te focussen op het gratis aspect ervan. En inderdaad, op ‘weetwiejedate.be’ kan je heel wat dingen gratis doen zoals je profiel aanmaken en optimaliseren, andere profielen bekijken, berichten sturen en beantwoorden en chatten. En dat alles met maar één klein addertje: als je een bericht wil sturen of wil chatten moet één van beiden wél een betaald lidmaatschap hebben.

Fingers crossed dus dat de andere persoon wel voor de website betaalt. En hopen dat niet iedereen zo denkt want dan gaat er niet veel gebeuren natuurlijk …

Screenshot weetwiejedate.be

Badoo

Badoo is vooral bekend om z’n datingapp (ontdek hier welke andere datingapps je allemaal kan gebruiken) maar je kan ook op de online website een profiel aanmaken en op zoek gaan naar leuke dates. Badoo, zowel de datingwebsite als de datingapp, is heel gebruiksvriendelijk en heeft enkele leuke functies.

Als je profiel bijvoorbeeld helemaal compleet is dan ontvang je ‘superkrachten’ waarmee je nog meer informatie van andere gebruikers te zien krijgt. Het addertje bij deze website ligt onder de algemene voorwaarden van de website, iets wat niemand ooit leest. Die van Badoo lees je best wel even door vooraleer je akkoord gaat.

Vele gebruikers klagen namelijk dat de datingwebsite of app zomaar foto’s of andere gegevens van hen op Google plaatst. Nochtans staat wel in de voorwaarden vermeld dat wanneer je akkoord gaat, Badoo het recht heeft om alle geplaatste en gedeelde gegevens te mogen gebruiken. Toch maar eens de gebruiksvoorwaarden lezen voor je zomaar op ‘akkoord’ klikt, want voor je ’t weet staat je hele datingprofiel online!

Screenshot Badoo.com

Tinder Online

Huh? Het gaat hier toch over datingwebsites, zal je denken. Wel, wat algemeen niet geweten blijkt is dat Tinder ook een desktopversie heeft. Tinder is veruit de populairste datingapp van het moment maar je kan dus ook op je laptop swipen. Handig voor de verslaafde swipers die met een lege smartphonebatterij zitten of voor de enkelingen die nog rondlopen met een ‘bakske’ à la Nokia 3310.

Tinder Online werkt volledig hetzelfde als de app op je smartphone. Het is eigenlijk gewoon een datingapp die je installeert op je laptop of computer. Je kan dus ook naar links of naar rechts swipen en chatten én natuurlijk de foto’s van mogelijke matches op groot scherm inspecteren! Voor een volledige handleiding van Tinder Online kan je hier terecht.

Screenshot Tinder.com

Heb je prijs? Check dan uit voorzorg even deze 15 gênante dingen die er kunnen gebeuren als je begint te daten!

Meer
Lees meer...