Left Right
scrollTop top

De online tekenlessen van Disney zijn de beste remedie tegen je coronaverveling!


Disney Daisy Duck
© Youtube/@Disney Parks

Ondertussen lijkt het alsof we al een eeuwigheid binnen zitten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Jammer genoeg zijn er ook niet oneindig veel mogelijkheden die je in je “kot” kan doen. Laten we eerlijk zijn: continu Netflix kijken, geraak je ook ooit eens beu. Maar gelukkig heeft Disney de perfecte oplossing tegen de verveling.

Loop je stilaan de muren op tijdens de quarantaine? Begrijpelijk. Om die lange saaie dagen wat draaglijker te maken, geeft Candy Crush je de hele week oneindige levens. Maar wie graag wat creatiever uit de hoek wil komen, kan op Disney rekenen. Het bedrijf biedt namelijk de perfecte bezigheidstherapie aan tijdens de lockdown.

How to draw-serie

Alle creatievelingen kunnen zich volledig uitleven in de Disney-tekenserie op YouTube. De online tekencursus is al van vorig jaar beschikbaar, maar krijgt nu pas de welverdiende aandacht. En geef toe, bestaat er een leukere manier om de tijd te doden dan je favoriete Disney-personages te tekenen?

Alle lessen worden gegeven door echte Disney-tekenaars. Er zijn heel wat verschillende leuke personages waaruit je kan kiezen, zoals Mickey Mouse, de Geest van Aladdin, Simba en Tinker Bell. De lessen duren tussen de 10 en 20 minuten en het enige wat je nodig hebt, is een stuk papier en een potlood.

Benieuwd naar alle personages? Bekijk ze hier.

#DrawWithDisneyAnimation

Maar sinds de quarantaine heeft het YouTube-kanaal van Walt Disney Animation Studios ook een videoreeks vol tekeninstructies gelanceerd met de naam #DrawWithDisneyAnimation. Daarin leggen verschillende animatieregisseurs uit hoe fans onder andere Sven of Elsa uit Frozen kunnen natekenen. Dus haal je beste tekenkunsten boven en smijt je volledig in deze Disney-tekeningen!

Bijna dagelijks verschijnt er een nieuwe video, dus houd zeker het YouTube-kanaal in de gaten!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…