Left Right
scrollTop top

Lockdown-gelukjes: ‘Candy Crush’ geeft je de hele week oneindige levens!


Candy Crush Oneindige Levens Corona
© Twitter/@tarynbraz

Ondertussen zit bijna de hele wereld in quarantaine om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Mensen zoeken dan ook oneindig veel mogelijkheden om zich bezig te houden tijdens die lange dagen thuis. En daar helpt computerspelletjesbedrijf King ook graag bij: iedereen krijgt oneindige levens op Candy Crush!

Het coronavirus houdt in de hele wereld lelijk huis. Ondertussen is bijna iedereen verplicht om thuis te blijven, om zo de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te houden. En die lange dagen thuis proberen ze op heel uiteenlopende manieren in te vullen.

Verveling tijdens de lockdown

Sommige mensen in quarantaine maken van hun extra uren gebruik om aan hun lichaam en gezondheid te werken, terwijl anderen de hele Netflix-catalogus aan het bekijken zijn. Nog anderen werken aan de conditie van hun huisdieren en laten die over rollen toiletpapier springen.

De kunstzinnige zielen op aarde vullen hun dagen met het nabootsen van hun favoriete kunstwerken, of ze veranderen het kapsel van hun lief in een waar kunstwerk. Taalfans gaan dan weer aan de slag met het Koreaans van hun favoriete K-popgroep BTS.

Smartphones draaien overuren

Terwijl heel wat mensen niet kunnen of mogen werken, draaien hun smartphones serieus wat overuren. Ja, er bestaan monsters die Netflix kijken op hun telefoon, maar anderen houden zich daar bezig met “nuttige” dingen, zoals sociale media en spelletjes.

Voor die laatste groep hebben we goed nieuws! Computerspelletjesbedrijf King biedt op zeven van z’n games een hele week lang oneindige levens aan. Het bedrijf werkt samen met de Wereldgezondheidsorganisatie aan de campagne #PlayApartTogether.

Social distancing en spelletjes

Die campagne promoot de veiligheidsmaatregelen die overal te wereld getroffen worden om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Het bekendste voorbeeld van die maatregelen, is het fenomeen social distancing.

Mensen moeten meer afstand nemen van anderen. Ze blijven het best gewoon thuis, en als ze dan toch iemand zien, moeten ze minstens anderhalve meter afstand houden. In zulke onpersoonlijke tijden willen de Wereldgezondheidsorganisatie en King werken aan meer contact in spelletjes.

Daarom besliste King om spelers van Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga, Candy Crush Jelly Saga, Candy Crush Friends Saga, Farm Heroes Saga, Bubble Witch 3 Saga en Pet Rescue Saga oneindige levens te geven tot 5 april. Aan de slag!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…