‘OnlyFans’ blokkeert alle Russische accounts

Het platform OnlyFans heeft alle accounts van Russische creators tijdelijk geblokkeerd. Dat laat het bedrijf weten in een statement aan Motherboard. Die keuze komt er natuurlijk als maatregel tegen de Russische invasie in Oekraïne. Hoe lang het blokkeren zal duren, is nog niet duidelijk. Maar tot die tijd kunnen Russische creators dus geen geld verdienen op de site.

Alle Russische OnlyFans-creators hebben niet langer toegang tot hun account. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten in een statement. In februari zorgde OnlyFans er al eens voor dat Russische creators niet meer op de site geraakten, maar dat werd kort nadien al weer opgeheven. Nu lijkt het bedrijf de accounts écht tijdelijk geblokkeerd te hebben.

Geen OnlyFans meer

OnlyFans is een platform waar mensen tegen betaling een abonnement kunnen nemen op hun favoriete creator. Die creator post dan dagelijks of wekelijks seksueel getinte content van zichzelf en/of anderen. Het geld dat ze daarmee verdienen, gaat – naast een kleine som voor OnlyFans – rechtstreeks naar henzelf.

Als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne zorgden al heel wat sites ervoor dat ze niet meer beschikbaar waren in Rusland. Ook OnlyFans maakte in februari die beslissing voor een eerste keer. Maar kort daarna liet de site weten dat het hen weer toegang had gegeven. Zij wilden dat iedereen geld kon blijven verdienen.

Maar die beslissing is nu toch teruggedraaid. In een statement aan Motherboard laat OnlyFans weten dat ze “verschillende opties hebben bekeken om alles te behouden zoals het was, maar dat de situatie in Oekraïne te veel veranderd heeft”.

Het is nog niet duidelijk hoe lang de Russische OnlyFans-accounts geblokkeerd zullen blijven, maar de site liet alvast weten dat het om een tijdelijke stopzetting gaat.

Meer
Lees meer...