Man uit Singapore riskeert gevangenisstraf voor het posten van foto’s op OnlyFans

In Singapore is de 22-jarige Titus Low opgepakt door de politie. Hij zal daar vervolgd worden voor het “verspreiden van obsceen materiaal”. De man deelde namelijk foto’s en filmpjes op OnlyFans, wat verboden is volgens de wet van Singapore. Low is wel de eerste man ooit die daadwerkelijk opgepakt wordt.

OnlyFans is tegenwoordig populairder dan ooit. Via het platform kan je tegen betaling (expliciete) foto’s en filmpjes delen, maar in verschillende landen is dit verboden. Dat mocht de 22-jarige Titus Low uit Singapore aan den lijve ondervinden.

OnlyFans

Low werd woensdag opgepakt omdat hij op OnlyFans expliciete foto’s en video’s deelt in ruil voor geld. Volgens de wet van Singapore is het verkopen van obsceen materiaal illegaal. Daardoor wordt hij nu vervolgd voor het verspreiden en verkopen van zijn foto’s via OnlyFans. Low riskeert daarbij een gevangenisstraf van drie maanden en/of een fikse geldboete.

De straf van Low kan nog verhoogd worden wegens obstructie van het onderzoek. De politie kreeg in oktober toegang tot het account van Low en zei dat hij niet mocht inloggen in z’n account. Hij deed dat toch. Low veranderde daarbij z’n wachtwoord en deelde vervolgens nieuwe content. Daardoor zou hij uiteindelijk voor zes maanden achter de tralies kunnen belanden.

Reactie Low

In een statement aan Insider laat Low weten dat hij het niet eens is met z’n veroordeling. “Ik wil laten weten dat ik vervolgd wordt voor het plaatsen van naaktbeelden op OnlyFans, een website die niet van Singapore is. Dat zegt veel over de wet hier. Ik heb enkel foto’s van mezelf geplaatst en al mijn abonnees zijn volwassenen die hun toestemming gaven.”

Eerder dit jaar waren er even geruchten dat OnlyFans het plaatsen van “seksueel expliciete content” zou verbieden, daar keerde het – na veel protest van gebruikers – al snel op terug.

Meer
Lees meer...