Zoveel verdienen de populairste en best betaalde sterren op OnlyFans

Dat je met een populair account op OnlyFans heel veel geld kan verdienen, is al langer bekend. Maar om welke bedragen het precies gaat, was tot nu toe nog niet geweten. Een onderzoek komt nu wel met concrete cijfers en die zijn best indrukwekkend. De topverdiener op OnlyFans heeft een geschat jaarinkomen van maar liefst 25,1 miljoen euro.

De website OnlyFans is opgericht in 2016, maar begon zich pas twee jaar later, na de overname door de Oekraïens-Amerikaanse zakenman Leonid Radvinsky, te richten op adult content. Gebruikers kunnen er content, zoals pikante foto’s of sexy filmpjes, op posten die enkel gezien kunnen worden door hun zogenaamde ‘fans’. Die fans moeten daarvoor wel maandelijks een abonnementskost betalen.

Vooral vanaf 2020 is de populariteit van OnlyFans – mede dankzij de coronacrisis – enorm toegenomen. Een andere belangrijke factor is het succes van OnlyFans is de aandacht die bepaalde celebrities eraan geven. Zo wordt de website vermeldt door Beyoncé in de remix van het nummer Savage van Megan Thee Stallion

Bella Thorne

Bijna één jaar geleden kwam er nog meer gratis reclame voor OnlyFans toen actrice Bella Thorne liet weten op één week tijd 1,7 miljoen te hebben verdiend op de website. Later bleek Thorne haar fans te hebben voorgelogen over de content die ze te zien zouden krijgen en uiteindelijk moest ze een groot deel van haar inkomsten terugbetalen. Toch was duidelijk geworden hoe lucratief een populair account OnlyFans wel niet kan zijn. 

Dat werd later nog een bevestigd door Cash me outside”-girl Danielle ‘Bhad Bhabie’ Bregoli en aan Vlaamse zijde door Megan Desaever uit Temptation Island.

Tot meer dan 25 miljoen euro per jaar

Om te weten te komen hoeveel de échte sterren van OnlyFans verdienen met hun profiel analyseerde het online casino MrQ de populairste accounts die hun aantal abonnees openbaar maken. Dat aantal vermenigvuldigen ze met de abonnementsprijs. Tot slot brachten ze ook in rekening dat OnlyFans één vijfde van de inkomsten voor zichzelf houdt.

Uit hun onderzoek blijft dat ene gem101 de topverdiener is op OnlyFans met een maandelijks inkomen van 2,1 miljoen euro, goed voor 25,1 miljoen euro op jaarbasis. Op de tweede plaats vinden we Mila Mondell met een jaarinkomen van 15,8 miljoen euro. Het podium wordt afgesloten door Brie Nightwood die jaarlijks kan rekenen op 10 miljoen euro inkomsten via OnlyFans.

Andere inkomsten

Belangrijk is om hierbij in rekening te brengen dat voor al deze modellen OnlyFans niet hun enige bron van inkomsten is. Veel zijn ze ook nog op andere platformen actief en hebben ze ook populaire Instagramaccounts waarmee ze hun maandloon nog wat kunnen spijzen. 

Ook zijn de hierboven genoemde accounts mogelijk niet eens de échte topverdieners. Heel wat gebruikers verbergen namelijk hoeveel fans ze hebben OnlyFans waardoor het onmogelijk is te weten hoeveel hun inkomen is.

Lees ook:

Meer
Lees meer...