Op vakantie in je eigen tuin! Met dit lijstje komt dat helemaal goed

De kans is klein dat we deze zomer op reis zullen kunnen. Jammer, maar dat zal ons niet tegenhouden om er het beste van te maken in eigen land. Deze zomer ga je namelijk op vakantie in je eigen tuin of op je eigen terras. En het wordt sowieso een topreis met deze 9 items:

1. Steek je barbecue maar aan …

Niets schreeuwt zo hard zomer als een barbecue in de tuin of op het terras. Dit jaar zal het misschien in (zeer) beperkte kring zijn, maar dat betekent niet dat het niet zal smaken. Je hebt eigenlijk ook niet veel plek nodig om te barbecueën, er bestaan verschillende modellen die je gewoon op tafel kan zetten.

2. … en kook elke dag lekker buiten

Je eigen buitenkeuken creëren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een tafelblad en een grill ben je al vertrokken. Al kan je je ook deze deluxe buitenkeuken van Big Green Egg aanschaffen. Je rolt hem naar buiten op het moment dat je hem nodig hebt en klaar!

3. Haal het vakantiegevoel naar boven met de nodige sfeerverlichting …

Hang leuke buitenverlichting boven je terras of steek een paar kaarsen aan voor een vleugje romantiek en gezelligheid.

4. … en maak het helemaal af met de juiste decoratie

Om het vakantiegevoel in je tuin compleet te maken, kan je de boel aankleden met leuke decoratie, zoals een bloempot met een exotische plant, een paar vrolijke kussens en misschien zelfs een toffe bloemenslinger?

5. Zet een zwembad(je) in je tuin …

Wat is een hete vakantie zonder een verfrissend zwembad? Als de temperaturen deze zomer weer hoge toppen scheren en er niets te doen is, kan je nog altijd lekker plonsen in je eigen zwembad. Of languit drijven op deze opblaasbare lama natuurlijk.

6. … en installeer je ernaast met een boek of magazine

Zet je strandstoel naast je zwembad of leg een strandlaken op je gazon en je waant je meteen at the beach.

7. Vergeet vooral geen cocktails klaar te zetten

Voor het ultieme vakantiegevoel zet je de belangrijkste zaken maar beter binnen handbereik. Een knappe bijzettafel voorziet je de hele dag van snacks, vakantielectuur, zonnecrème en uiteraard die cocktails.

8. Slaap ’s nachts met de ramen open

Er gaat niets boven wat frisse lucht op een zwoele zomernacht. Zet daarom ’s nachts je ramen open, laat het briesje binnen en droom dat je in een exotisch land op hotel bent. Al moet je dat briesje misschien wel een handje helpen door een ventilator in de kamer te zetten. Het zacht ruisende geluid stelt dan de zee voor ?.

9. En last but not least: shop een nieuwe vakantiegarderobe

Oké, je kan misschien niet gaan reizen, maar laat dat je niet tegenhouden om een nieuwe zomerse garderobe aan te schaffen. Een fris strandkleedje, een nieuwe bikini, een paar vrolijke teenslippers en een zonnehoed, en je bent helemaal klaar voor die vakantie in je eigen tuin!

Dit jaar maak je het beste van je vakantie bij je thuis. Bij de Bijenkorf vind je alles wat je nodig hebt om van je terras of tuin een echte vakantiebestemming te maken. De zon is niet geannuleerd, dus geniet er met volle teugen van.

Meer
Lees meer...