Opmerkelijk beeld in NBA: Coach Popovich neemt microfoon en vraagt fans om speler van tegenstander niet meer uit te jouwen

Spelers die door supporters van hun voormalige ploeg worden uitgejouwd, is iets wat we regelmatig zien in sport. Maar toch is dat niet naar de zin van de legendarische NBA-coach Gregg Popovich. Hij besloot afgelopen nacht namelijk om tijdens de wedstrijd van de San Antonio Spurs tegen de LA Clippers namelijk zijn eigen supporters voor dat gedrag terecht te wijzen.

De 32-jarige NBA-speler Kawhi Leonard heeft een turbulente geschiedenis met de San Antonio Spurs. De small forward begon zijn carrière in 2011 bij die club en wist de schaduw van het legendarische trio Manu Ginóbili, Tony Parker en Tim Duncan uit te groeien tot een sterspeler. Zijn hoogtepunt bij de Spurs kwam er in het seizoen 2013-2014 toen hij de titel pakte en in de finale tot Finals MVP werd verkozen.

Turbulent vertrek

Enkele jaren later begon Kawhi Leonard echter steeds meer blessures te hebben en daarover kwam het tot een conflict met zijn club. In de zomer van 2018 vond Leonard dat hij niet genoeg tijd kreeg om te revalideren en wou hij de Spurs verlaten. Die traden hun ontevreden speler vervolgens weg naar de Toronto Raptors, waar hij meteen ook een titel pakte. De San Antonio Spurs daarentegen zijn er nadien niet meer in geslaagd om aan te knopen met hun vroegere successen.

Het mag dan ook niet onlogisch dat heel wat fans van de San Antonio Spurs het zure vertrek van Kawhi Leonard nog niet hebben verteerd. Zij jouwen hun voormalige speler dan ook zo goed als altijd uit als hij op bezoek komt met een van zijn nieuwe ploegen.

Pop

Maar daar is Gregg Popovich dus blijkbaar geen fan van. De 74-jarige coach is bezig aan zijn 28ste seizoen als hoofdcoach van de San Antonio Spurs en boekte in die tijd al 1.369 overwinningen, een absoluut record. Dat juist hij in het tweede quarter van de wedstrijd tussen de San Antonio Spurs en de LA Clippers de microfoon nam en zijn thuispubliek toespraak, zorgt dan ook voor heel wat opschudding in de Verenigde Staten.

Excuse me for a second“, klonk het toen in het AT&T Center op een moment dat Kawhi Leonard bezig was met het nemen van vrijworpen. “Kunnen we al het gejoel stoppen en deze jongens laten spelen? Dat is niet klassevol. Dat is niet wie we zijn. Stop met het gejoel.”

Veel succes had de oproep van coach ‘Pop’ overigens niet. Een deel van de fans ging Leonard namelijk nog luider uitjouwen. Die toonde zich zoals altijd stoïcijns en hielp zijn ploeg met 26 punten mee aan de overwinning.

Meer
Lees meer...