Opnames ‘The Witcher’ seizoen 2 eindelijk afgerond, binnenkort te zien op Netflix

Goed nieuws voor de fans van The Witcher, want het tweede seizoen van de Netflixserie komt nu echt wel dichtbij. De productie van reeks maakte namelijk bekend dat de opnames er, na een heel turbulent jaar, eindelijk opzitten.

Netflix kwam eind 2019 op de proppen met The Witcher. Heel wat mensen noemden de reeks “Netflix’ antwoord op Game of Thrones“. Het is dan ook niet onlogisch dat de streamingreus The Witcher meer dan één seizoen wil geven. Het tweede seizoen van de reeks is al meer dan een jaar geleden aangekondigd, en komt nu wel heel dichtbij.

Wanneer The Witcher seizoen 2 precies op Netflix zal verschijnen, is nog steeds niet bekend. Normaal was het plan om dat nieuwe seizoen begin dit jaar te releasen, maar door de gekende omstandigheden is die lanceringsdatum uitgesteld.

Corona verstoort opnames

De opnames van The Witcher seizoen 2 verliepen het afgelopen jaar op zijn zachtst gezegd nogal turbulent. In februari 2020 rolden de camera’s voor het eerst, maar een maand later zorgde de coronapandemie er al voor dat alles on hold kwam te staan. Toen de opnames in augustus eindelijk mochten hervatten, moest een deel van de scenes opnieuw opgenomen worden. Acteur Thue Ersted Rasmussen, die gecast was voor de rol van Eskel, had zich door een overlappende agenda namelijk teruggetrokken.

In november 2020 onthulde hoofdrolspeler Henry Cavill dat de cast en crew in het Verenigd Koninkrijk was om verder te filmen. Maar ook toen sloeg het coronavirus toe want meerdere mensen uit de productie raakten besmet waardoor alles weer even stilgelegd moest worden.

Sindsdien was het wachten op nieuws over de opnames van het tweede seizoen van The Witcher. Dat kwam er eind vorige week via heel wat leden van de cast en de crew op hun sociale media. Zo deelde het officiële Twitteraccount van The Witcher een foto van Henry Cavill die in zijn outfit van Geralt of Rivia aankondigt dat de opnames eindelijk afgerond zijn.

Lauren Schmidt Hissrich

Kort daarna kwam Netflix zelf ook met een officiële video over het einde van de opnames. In dit kort filmpje zien we enkele beelden van achter de schermen en horen we showrunner Lauren Schmidt Hissrich vertellen over de gigantische operatie die het filmen van seizoen twee van The Witcher met zich meebracht.

Zo is er in totaal 158 dagen gefilmd op 15 verschillende locaties met een cast van 89 acteurs en actrices en een crew van 1.200 mensen. Wanneer we het resultaat van dit alles zullen kunnen zien op Netflix is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

De productie van The Witcher blikt terug op de opnames

Wanneer The Witcher seizoen 2 precies verschijnt, is nog niet bekend. Het gat vullen tot dan? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...