‘Oppenheimer’: Langverwachte nieuwe film van Christopher Nolan met topcast krijgt eerste trailer

Oppenheimer, de veelbesproken aankomende film van Christopher Nolan, heeft een eerste officiële trailer gekregen. Daarin horen en zien we vooral Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer, de zogenaamde ‘vader van de kernbom’.

Woensdag 19 juli 2023 wordt een hoogdag voor cinefielen. Dan worden namelijk twee van de meest naar uitgekeken films van volgend jaar op dezelfde dag gereleaset. Het gaat om Barbie van Greta Gerwig en Oppenheimer van Christopher Nolan. Twee compleet verschillende films dus, maar telkens met aan een van de meest gerenommeerde regisseurs van het moment aan het roer.

Topcast

Nadat Barbie vorige week een eerste officiële teaser trailer kreeg, is het nu de buurt aan Oppenheimer. Die film van Universal Pictures deelde zelfs meteen een volwaardige trailer. Daarin krijgen we dus voornamelijk hoofdrolspeler Cillian Murphy te zien en te horen.

Toch bestaat de cast van Oppenheimer uit nog heel wat indrukwekkende namen. Denk daarbij onder andere maar aan Emily Blunt (Katherine “Kitty” Oppenheimer), Robert Downey Jr. (Lewis Strauss), Matt Damon (Leslie Groves), Benny Safdie (Edward Teller), Jack Quaid (Richard Feynman), Dylan Arnold (Frank Oppenheimer), Gustaf Skarsgård (Hans Bethe), Casey Affleck (nog onbekende rol) en vele anderen. Ook de twee meest recente toevoegingen aan de cast spreken tot de verbeelding: Florence Pugh en Rami Malik.

J. Robert Oppenheimer en ontwikkeling kernbom

Oppenheimer volgt de beroemde Amerikaanse natuurkundige J. Robert Oppenheimer tijdens de ontwikkelingen rond het Manhattan Project, waaruit uiteindelijk de kernbom zou ontstaan. De trailer toont alvast dat de wetenschapper zijn grote verantwoordelijk daarover beseft en het moeilijk heeft met het gevaar dat hij loslaat op de wereld.

Bekijk hier de trailer van Oppenheimer:

Oppenheimer is vanaf woensdag 19 juli 2023 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...