‘Oppenheimer’ vanaf deze week te zien op Netflix

Het regent Oscarwinnende films op de streamingdiensten. Een tijdje geleden lanceerde Disney+ de film Poor Things en eind deze week volgt ook Netflix met Oppenheimer. Die laatste was tijdens het awardseizoen ongetwijfeld de grootste winnaar. De film van Christopher Nolan ging uiteindelijk met zeven Academy Awards lopen.

Filmliefhebbers weten weer wat te doen komend weekend, want op vrijdag 22 maart verschijnt Oppenheimer op Netflix. De film was, samen met Barbie, de grootste trend van 2023 en kon dat succes ook al vertalen in verschillende prijzen. Denk daarbij maar aan SAG-awards, de BAFTA’s en Golden Globes. Eerder deze maand kwamen daar ook heel wat Oscars bij.

Vanaf deze week kunnen nieuwsgierigen die de film nog niet zagen in de bioscoop dus op Netflix terecht. Daar zal Oppenheimer, dat in totaal drie uur duurt, dus zéér binnenkort beschikbaar zijn.

Oppenheimer

De film Oppenheimer vertelt het verhaal van Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), een fysicus die ook wel ‘de vader van de atoombom’ werd genoemd. Als kijker volg je hem in zijn prestigieuze Manhattan Project dat uiteindelijk leidt tot de uitvinding van de kernbom. Iets wat nadien voor zowel positieve gevoelens als schuldgevoelens zorgde.

Naast Cillian Murphy, die zowat alle prijzen won voor zijn rol, waren ook onder andere Emily Blunt, Florence Pugh en Robert Downey Jr. te zien. Ook die laatste werd meerdere keren geprezen voor zijn rol als Lewis Strauss, de man die Oppenheimer meerdere keren het vuur aan de schenen legde.

Release op Netflix

Oppenheimer kwam op 19 juli 2023 uit in de bioscoop en was daar maandenlang te zien. Maar ondertussen gaat het dus nog steeds hard voor de film. Na de grote winst op de Oscars op 11 maart besloten cinema’s namelijk om Oppenheimer terug te brengen.

Op dit moment speelt de film dus opnieuw in de bioscoop, maar vanaf vrijdag 22 maart kunnen filmfans ook in hun eigen zetel naar de film kijken. Vanaf dan is die namelijk gewoon te zien op Netflix. Of er ook nog andere Oscarwinnaars zullen volgen, valt af te wachten.

(Her)bekijk de trailer van Oppenheimer hier:

Oppenheimer verschijnt op 22 maart op Netflix.

Meer
Lees meer...