Oscarwinnaar ‘Oppenheimer’ keert deze terug in de cinemazalen

Oppenheimer was zondagavond de grote winnaar op de 96ste Academy Awards met zeven gewonnen Oscars. Reden genoeg om de film tijdelijk terug te brengen naar de cinemazalen, want daar kan je vanaf woensdag 13 maart opnieuw gaan kijken naar Oppenheimer.

Oppenheimer en Barbie zorgden deze zomer onder hun gezamenlijke naam Barbenheimer voor het filmmoment van 2023. Ondanks een box office van 960 miljoen dollar (877 miljoen euro) voor Oppenheimer, bleek Barbie toen met 1,45 miljard dollar (1,32 miljard euro) de meeste lucratieve film van de twee.

Oscars

Tijdens het awardseizoen is het echter Oppenheimer dat overtuigd aan het langste eind trekt. Na een karrenvracht aan awards bij de Golden Globes en de BAFTA’s, sloeg de film van Christopher Nolan ook toe bij de Oscars. Daar wist Oppenheimer maar liefst zeven van zijn dertien nominaties te verzilveren. De film mocht naar huis met de Oscars voor Beste Film, Beste Acteur (Cillian Murphy), Beste Mannelijke Bijrol (Robert Downey Jr.), Beste Regisseur (Christopher Nolan), Beste Originele Muziek (Ludwig Göransson), Beste Cinematografie (Hoyte van Hoytema) en Beste Montage (Jennifer Lame).

Sony Pictures Belgium besliste daarom om Oppenheimer tijdelijk terug in de cinema te vertonen. Je kan de film vanaf woensdag 13 maart gaan bekijken in een beperkt aantal zalen. Het is nog niet bekend om welke cinema’s het gaat en hoe lang Oppenheimer daar te zien zal zijn.

(Her)bekijk hier de trailer van Oppenheimer:

Meer
Lees meer...