Oprah Winfrey organiseert tv-special over rassenongelijkheid in Amerika

Amerikaanse presentatrice Oprah Winfrey organiseert volgende week een tv-special over rassenongelijkheid in Amerika. In het programma zal ze met activisten, artiesten en leiders uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap in discussie gaan.

OWN Spotlight: Where Do We Go From Here? Is een speciale televisie-uitzending die tot stand kwam naar aanleiding van de dood van George Floyd. De special wordt gepresenteerd door Oprah Winfrey en telt twee afleveringen. In Amerika is het programma volgende week op tv te zien en bij ons zal je het waarschijnlijk online kunnen volgen.

Belangrijke gasten

De brutale moord op George Floyd zorgde in Amerika voor heel wat onrust. Mensen komen nog dagelijks op straat om te protesteren tegen het politiegeweld en racisme. Oprah Winfrey lanceert daarom volgende week een special waarin ze praat met verschillende mensen uit de zwarte gemeenschap. Onder andere de burgemeester van Atlanta Keisha Lance Bottoms, politica Stacey Abrams, regisseur Ava DuVernay en acteur David Oyelowo zullen te zien zijn. “Het leek me zowel interessant als nuttig om hun ideeën, zorgen en commentaar in de spotlight te zetten”, vertelde Winfrey in een verklaring aan entertainmentmagazine Variety.

De special zal 9 en 10 juni uitgezonden worden op alle kanalen van Discovery in Amerika. Maar ook online kan je naar OWN Spotlight: Where Do We Go From Here? kijken via de kanalen van OWN op YouTube, Facebook en Instagram.

Emotioneel

Onlangs postte Oprah Winfrey nog een emotioneel bericht na de dood van George Floyd: “Ik heb geprobeerd te verwerken wat er op dit moment gezegd of gehoord kan worden. Ik heb het beeld van de knie op zijn nek niet uit mijn hoofd kunnen krijgen. En nu de video vanuit de andere hoek van de twee agenten die hem vastpinnen. Mijn hart zakt nog dieper. Zijn familie en vrienden zeggen dat hij een zachtaardige reus was. Zijn dood heeft ons nu laten zien dat hij een reusachtige ziel had. Als de grootsheid van een ziel wordt bepaald door zijn invloedssfeer, dan is George Floyd een machtige ziel. #GeorgeFloyd: We spreken uw naam. Maar deze keer laten we je naam niet zomaar een hashtag zijn. Je geest wordt opgetild door de kreten van ons allen die om gerechtigheid vragen in jouw naam!”

Meer
Lees meer...