‘Orphan Black’ keert volgend jaar terug met sequel ‘Orphan Black: Echoes’

De Amerikaanse zender AMC heeft bevestigd dat de populaire reeks Orphan Black een sequel krijgt. Het zal daarbij gaan om een sequel die de naam Orphan Black: Echoes kreeg.

De eerste aflevering van Orphan Black verscheen in 2013. De reeks met Tatiana Maslany in verschillende hoofdrollen kreeg uiteindelijk vijf seizoenen, waarvan het laatste uitgezonden werd in 2017. In 2019 volgde het nieuws dat er gedacht werd aan een nieuwe reeks uit hetzelfde universum als Orphan Black. En nu krijgen we de bevestiging dat die reeks er inderdaad aankomt.

Orphan Black: Echoes

AMC heeft bevestigd dat het een sequel zal maken van Orphan Black. Dan McDermott, het hoofd van de entertainmentafdeling van AMC, zei daarover alvast het volgende in een statement. “Orphan Black was gigantisch succes op BBC America. Het lokte miljoenen toegewijde fans, die geboeid waren door het slimme en meeslepende verhaal en de indrukwekkende acteerprestatie van Tatiana Maslany. We kunnen niet wachten om er terug in te duiken met Anna, John en onze partners van Boat Rocker om een nieuwe versie te geven van deze rijke wereld die de #CloneClub waardig is.”

De Anna en John die McDermott vermeldt in het statement zijn Anna Fishko en John Fawcett. Anna Fishko, die eerder al verantwoordelijk was voor Pieces of Her en Fear the Walking Dead, wordt de schrijver, showrunner en executive producer van Orphan Black: Echoes. John Fawcett was de regisseur en een van de schrijvers van de originele show en zal ook nu waarschijnlijk weer plaatsnemen in de regiestoel.

Orphan Black

De originele reeks volgde Sarah Manning (Tatiana Maslany). Zij is op een dag getuige van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs (ook Tatiana Maslany). Sarah besluit om haar identiteit over te nemen en te onderzoeken wie Beth eigenlijk is. Daardoor ontdekt ze dat er nog meer dubbelgangers rondlopen. Ze vormt een club Sestra’s met haar dubbelgangers en samen gaan ze op zoek naar de waarheid, maar dat is niet zonder gevaren.

Orphan Black groeide al snel uit tot een fenomeen met een enorm trouwe fanbase. Die fans waren vooral online actief onder de naam #CloneClub, waarbij ze hun theorieën over de reeks met elkaar deelden.

Meer
Lees meer...