Left Right
scrollTop top

Pakkend eerbetoon voor Eriksen: spelers onderbreken wedstrijd voor minuut applaus


Denemarken België Euro 2020 publiek Eriksen
© Isopix

De wedstrijd op het Europees kampioenschap tussen Denemarken en België beloofde op voorhand al een emotioneel beladen duel te zijn. Het is namelijk de eerste wedstrijd die de Denen moeten afwerken na de hartstilstand van sterspeler Christian Eriksen tijdens hun openingswedstrijd tegen Finland.

Tijdens de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Eriksen nog in het hart en in de gedachten zit van alle voetbalfans. Op de tiende minuut – voor het rugnummer van de middenvelder – begonnen alle aanwezige supporters massaal te applaudiseren.

Dat mooi eerbetoon kreeg al snel navolging van de spelers en scheidsrechters op het veld. Zij stopten spontaan even met voetballen om de getroffen Christian Eriksen een hart onder de riem te steken. Het zorgde voor een pakkend, emotioneel tafereel.

Voorsprong voor Denemarken

Hoewel het sportieve op dat moment even niet het belangrijkste was, vermelden we toch dat het op dat moment al even verrassend 1-0 stond voor Denemarken. Yussuf Poulsen had na amper 99 seconden een blunder van verdediger Jason Denayer, nieuw in de basis, genadeloos afgestraft.

Bekijk hier de indrukwekkende beelden


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…