Dokters geven update over situatie Christian Eriksen die inwendige defibrillator krijgt

De Deense voetballer Christian Eriksen krijgt een defibrillator ingepland na zijn hartstilstand dat veroorzaakt is door hartritmestoornissen. Dat heeft de Deense voetbalbond bekendgemaakt in een persmededeling op sociale media.

EURO 2020 kreeg op de tweede dag al bijna te maken met een menselijk drama. In de 43ste minuut van de wedstrijd tussen Denemarken en Finland stortte sterspeler Christian Eriksen in elkaar en bleef hij bewegingsloos liggen op de grond. Een snelle reactie van Simon Kjaer, de aanvoerder van Denemarken, voorkwam dat Eriksen zijn tong inslikte toen hij bewusteloos was. Kordaat optreden van de scheidsrechter en de aanwezige hulpdiensten voorkwamen erger.

Dat snelle ingrijpen voorkwam dat Eriksen hersenschade opriep. De voetballer klonk twee dagen later vanuit zijn ziekenhuisbed opvallend positief en hoopvol. Toch waren er op dat moment nog veel onzekerheden rond zijn gezondheid en zijn (voetbal)toekomst.

Defibrillator

De Deense voetbalbond deelde daarover nu een update. “Nadat Christian Eriksen verschillende onderzoeken aan zijn hart heeft ondergaan, is beslist dat hij nood heeft aan een defibrillator. Dat is nodig na zijn hartstilstand door hartritmestoornissen”, schrijft ploegdokter van de Deense nationale ploeg Morten Boesen.

Het besluit daartoe is genomen in overleg tussen verschillende hartspecialisten van het Rigshospitalet en Christian Eriksen zelf. Ook experts nationaal en internationaal zouden dezelfde behandeling hebben aangeraden. De voetballer heeft volgens de mededeling de situatie aanvaard. Het persbericht van de Deense bond sluit af met een oproep om de privacy van Eriksen en zijn familie te respecteren.

Meer
Lees meer...