Paramore werkt na vijf jaar aan nieuwe muziek

Goed nieuws voor de fans van Paramore, want de groep werkt aan nieuwe muziek. Dat vertelde frontvrouw Hayley Williams zelf aan Rolling Stone. Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat er nieuw werk van Paramore uitkwam.

Paramore komt terug! De groep rond Hayley Williams zit op dit moment in de studio om te werken aan wat hun zesde studioalbum zal worden.

Paramore

Paramore was vooral in de nillies razend populair met de albums ‘All We Know Is Falling’ en ‘Riot!’, met daarop hits als Misery Business, That’s What You Get en crushcrushcrush. De groep bestaat op dit moment uit Hayley Williams, Taylor York en Zac Farro. Het laatste album van Paramore, ‘After Laughter’, verscheen in 2017.

Onlangs kwam Paramore nog in het nieuws omdat ze auteursrechten kregen voor het nummer good 4 u van Olivia Rodrigo. Nadat de zangeres beschuldigd werd van plagiaat van het nummer Misery Business van Paramore, werd de zaak geregeld door William, York en Farro toe te voegen aan de auteurs van good 4 u. Daardoor streek het trio ook een deel van de opbrengst van het nummer op.

Comeback als groep

In 2020 verscheen ‘Petals for Armor’, het eerste soloalbum van Hayley Williams, gevolgd door ‘Flowers for Vases/Descansos’ in 2021. Beide albums zijn een heel ander genre dan de poppunk en emocore van Paramore en tonen een meer ingetogen kant van de zangeres. Maar nu zit de band opnieuw in de studio. Hayley Williams, die haar iconische oranje haren ondertussen inruilde voor een blonde haardos, sprak via mail met Rolling Stone. “We schreven en namen iets op waar we van houden en dat ons verraste”, vertelt de zangeres. “We bleven grappen dat het downhill was vanaf dan, maar gelukkig hebben we onszelf kunnen blijven verrassen. Paramore voelt als thuiskomen”

Voor dat nieuwe album grijpt de groep terug naar hun eerste invloeden. Daarbij zal er meer nadruk liggen op de gitaar en drums. Toch wil Williams geen beloftes maken dat de groep terug zal keren naar z’n “emo-hoogdagen”. “De muziek waarop we ons baseerden, was niet exact de muziek die we uiteindelijk maakten. Onze output was altijd all over the place en met dit project zal dat niet anders zijn.”

Meer
Lees meer...