Olivia Rodrigo geeft Paramore credits voor ‘good 4 u’ na beschuldigingen van plagiaat

Hayley Williams en Josh Farro van Paramore zijn sinds kort mede-songwriters voor good 4 u van Olivia Rodrigo. Verschillende mensen merkten de gelijkenissen tussen de twee nummers al op. Om verdere verwarring te vermijden, kreeg het duo nu songwriting credits, waardoor ze ook een deel van de auteursrechten van het nummer kunnen opstrijken.

Meer dan drie maanden na het verschijnen van good 4 u van Olivia Rodrigo heeft het nummer nieuwe songwriters gekregen. Rodrigo heeft namelijk twee nieuwe songwriters aan het nummer toegevoegd. Het gaat daarbij om Hayley Williams en Josh Farro van Paramore.

Misery Business

Wie een tiener was in 2007 had misschien al door dat good 4 u van Olivia Rodrigo veel wegheeft van Misery Business van Paramore. Al sinds het nummer van Olivia Rodrigo verscheen, wijzen heel wat mensen op de gelijkenissen. Dat uit zich in mash-ups, maar ook in beschuldigingen van plagiaat.

Door de twee leden van Paramore songwriting credits te geven, kan een mogelijke rechtszaak vermeden worden. Of het ook echt zover had gekomen, valt echter te betwijfelen, want Olivia Rodrigo nam voor de release van good 4 u al contact op met Hayley Williams, die ze ook regelmatig noemt als een van haar inspiraties.

Het nieuws van de nieuwe credits werd bekendgemaakt door Warner Chappell Music, de uitgever van de muziek van Paramore. Hayley Williams deelde dit op haar Instagram Story en schreef dat “haar uitgever door het dolle heen is”.

Beluister hier de twee nummers:

Taylor Swift

Het is niet de eerste keer dat Olivia Rodrigo andere artiesten bij haar songwriters vermeldt. Ze deed dat eerder ook al met Taylor Swift en haar co-writers voor de nummers deja vu en 1 step forwards, 3 steps back. Swift kreeg de credits wel al meteen bij de release van de nummer van Olivia Rodrigo.

Meer
Lees meer...