Payconiq by Bancontact lanceert nieuwe betaalfunctie: maaltijdcheques en bankrekening in één scan

Payconiq by Bancontact, de populaire mobiele betaalapp, introduceert een revolutionaire nieuwe functie: gecombineerde betalingen met maaltijdcheques en bankrekening. Vanaf nu hoeven gebruikers niet langer in twee stappen te betalen, maar kunnen ze met één handeling zowel met hun maaltijdcheques als hun bankrekening afrekenen.

De werking is eenvoudig: scan de Payconiq QR-code bij de deelnemende handelaar. De app toont automatisch hoeveel je met maaltijdcheques kunt betalen. Het resterende bedrag wordt naadloos afgeschreven van de gekoppelde bankrekening in de app. Producten die niet met maaltijdcheques betaald kunnen worden, worden met de bankrekening afgerekend via dezelfde QR-scan.

In één scan

“Deze vernieuwde functionaliteit van de Payconiq by Bancontact-app is uniek in de markt”, zegt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. “Het is de eerste betaaloplossing in België waarbij je maaltijdcheques kunt combineren met een andere betaalmethode (hier Payconiq) in één enkele handeling. Hiermee vereenvoudigen we sterk de betaalervaring voor consument én handelaar.”

De functie om met maaltijdcheques te betalen is standaard geactiveerd. “Dat is handig, want zo weet je bij elke Payconiq-betaling meteen of er producten in aanmerking komen voor betaling met maaltijdcheques”, klinkt het. De optie kan altijd worden uitgeschakeld als je liever alles met de bankrekening betaalt.

Payconiq by Bancontact ondersteunt maaltijdchequekaarten van Edenred, Monizze en Pluxee. De gecombineerde betalingen komen binnenkort ook naar KBC Mobile, CBC Mobile en KBC Brussels Mobile.

Meer dan 3.000 deelnemende handelaars

De nieuwe functionaliteit is momenteel beschikbaar bij meer dan 3.000 handelaars in België, zoals bakkerijen, koffiebars en restaurants. Op de website van Payconiq vind je een lijst van alle deelnemende handelaars, waaronder Luminus, Farys, Daoust en verschillende scholen.

De toevoeging van maaltijdcheques is niet de enige recente innovatie van Payconiq by Bancontact. Vorige maand lanceerde de app al de mogelijkheid om facturen te betalen.

Meer
Lees meer...