Left Right
scrollTop top

Pete Doherty op de sukkel: 2 keer opgepakt in 3 dagen in Parijs


© epa

Dat de Britse rocker Pete Doherty zich in de nesten gewerkt heeft, is een understatement. De 40-jarige wildebras werd zondag gearresteerd in Parijs na een dronken ruzie. Wat het helemaal ‘schoon’ maakt: Doherty was nog maar één dag op vrije voeten, nadat hij in dezelfde stad opgepakt werd wegens cocaïnebezit.

Arash Derambarsh, de advocaat van Doherty, meldt dat de Libertines-zanger gearresteerd werd “na een ruzie met een andere man die onder invloed was van alcohol en die klacht indiende wegens geweld”. “Na zijn opsluiting was hij naar huis teruggekeerd, om daarna een glas te gaan drinken. Maar hij verdraagt geen alcohol vanwege de ontwenningskuur die hij al een maand volgt”, zegt de advocaat. Dat meldt het Franse weekblad Le Point.

Eerder gepakt tijdens cocaïnedeal

epa

Bovenstaande feiten dateren van zondag. Doherty werd zaterdagnamiddag pas vrijgelaten, nadat hij werd opgepakt terwijl hij cocaïne kocht. Het parket eist voor die drugsfeiten een boete van 5.000 euro of een vervangende gevangenisstraf. De zaak moet nog voorkomen in de rechtbank.

“Hij engageerde zich om zich voltijds te laten opvolgen door een verslavingsdeskundige en een dokter, om niet opnieuw in de verleiding te komen”, zegt zijn advocaat. “Hij is geen crimineel, hij volgt een ontwenningskuur in Frankrijk en Engeland en wil zich concentreren op het vervolg van zijn artistieke carrière.”

Optreden in Brussel

The Libertines zijn momenteel op tour in Europa. Op 18 november zou de groep in het Koninklijk Circus in Brussel staan, maar of dat effectief zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

Pete Doherty, de ex-vriend van topmodel Kate Moss, haalt wel vaker de internationale pers met verhalen over zijn druggebruik. De 40-jarige rocker kampt al decennia met drugsproblemen, maar probeert de jongste jaren zijn leven te beteren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…