Pinkpop 2020 pakt uit met Red Hot Chili Peppers, Zara Larsson en Deftones

Pinkpop, een groot Nederlands festival vlak over de grens, heeft zijn eerste namen gelost voor 2020. De Red Hot Chili Peppers zijn de eerste headliner van de 51ste editie van Pinkpop. Ook Disturbed, KEANE, Deftones en Zara Larsson komen naar de Nederlandse Rock Werchter. Pinkpop 2020 gaat door van 19 tot 21 juni.

Anno 2019 zijn de Red Hot Chili Peppers nog steeds niet weg te denken uit muziekland. Hun avontuur begon in 1984 in het zonnige Californië. Zanger Anthony Kiedis en bassist Flea gooiden toen rock, funk en rap op één hoopje met als resultaat hun kenmerkende sound, die in die tijd erg vooruitstrevend was. De uitbater van de Rhythm Lounge Club kon niet genoeg krijgen van de hyperactieve tieners en na een poosje werden ze erg populair in de clubs van Los Angeles. Hun ‘naakt-met-sokken-act’ op het einde van elke show had daar wellicht ook mee te maken.

Eerste plaat

https://www.youtube.com/watch?v=HaS6GXUC48s

Volgende stap: een eerste, zelfgetitelde plaat. Producer: check. Studio: check. Muzikanten … niet check. Gitarist Hillel Slovak en drummer Jack Irons, die later bij Pearl Jam zou spelen, waren gaan lopen om met hun andere groep What Is This? een plaat op te nemen. Toch gaven Anthony Kiedis en Flea de hoop niet op: ze huurden sessiemuzikanten in en gaven er een lap op.

Van onbekende punkers tot wereldberoemde funkers

https://www.youtube.com/watch?v=HZySqMlEuSQ

Slovak en Irons ging na de release van deze plaat terug bij de band. De band ging toeren en verwierf snel naam en faam in de alternatieve muziekscene.Met ‘Mother’s Milk’ uit 1989 werden ze steeds vaker op Amerikaanse radiozenders gedraaid en ook MTV begon hen te beschouwen als een niet-eendagsvlieg. De clip voor hun Stevie Wonder-cover Higher Ground werd zelfs meerdere keren per dag gespeeld.  

https://www.youtube.com/watch?v=hwKen34wdYE

In 1991 braken de Peppers helemaal door met ‘Blood Sugar Sex Magik’. Het was hun laatste werk met gitarist John Frusciante tot die terug bij de band kwam in 1998. De band had een zware periode achter de rug. Zo overleed hun originele gitarist Hillel Slovak in 1988 aan de gevolgen van een heroïne-overdosis. Bovendien kampten zanger Anthony Kiedis en gitarist John Frusciante in die tijd ook met substantieproblemen.

De groep tekende bij een nieuw label, Warner Bros., en ging voor het eerst in zee met de legendarische producer Rick Rubin. Het album bracht hits voort zoals Give It Away, Under the Bridge, Breaking the Girl en Suck My Kiss. De plaat verkocht 13 miljoen exemplaren wereldwijd, waarvan 7 miljoen in de VS alleen.  

De Peppers bleven aan de top van de muziekindustrie zweven en verbaasden de wereld helemaal met hun dubbelalbum ‘Stadium Arcadium’ uit 2006. Daarmee werd de band één van de grootste popacts aller tijden. Op de plaat staan kleppers als Dani California, Snow en Tell Me Baby. Sindsdien brachten de Peppers nog twee albums uit, maar je mag gerust zeggen dat ze nog steeds teren op het succes van  ‘Stadium Arcadium’.

Tickets vanaf 23 november beschikbaar

Ook Disturbed, KEANE, Deftones en Zara Larsson komen naar het festival. De grootste hits van Zara Larsson zijn Lush Life, Never Forget You, Ain’t My Fault en Uncover. Pinkpop 2020 in Nederland gaat door van 19 tot en met 21 juni. Tickets voor Pinkpop zijn te koop vanaf zaterdag 23 november, om 10 uur. 

Meer
Lees meer...