‘Pinocchio’: Stop-motion Netflixfilm van Guillermo del Toro krijgt trailer

Netflix komt binnenkort met een heel bijzondere herwerking van een wereldbekend verhaal. De gelauwerde filmmaker Guillermo del Toro stak namelijk Pinocchio in een nieuw jasje en maakte er een stop-motion animatiefilm van. De eerste uitgebreide trailer belooft alvast dat de film een waar meesterwerk wordt.

De 57-jarige Mexicaanse filmmaker Guillermo del Toro heeft zich met onder andere Pan’s Labyrith, The Shape of Water en recent nog Nightmare Alley al aan heel wat genres gewaagd. Voor elk van die drie films krijg hij ook minstens één Oscarnominatie. In totaal werd del Toro zelfs al zes keer genomineerd voor een Academy Award waarvan hij er twee wist te winnen.

Debuut als animatieregisseur

Met Pinocchio maakt hij voor Netflix echter zijn debuut als animatieregisseur. Het wereldberoemde verhaal dateert al uit het Italië van 1883. Het design dat in deze nieuwe stop-motion film wordt gebruikt, is echter gebaseerd op ontwerpen van Gris Grimly uit 2002.

In Pinocchio, of Pinokkio, volgen we uiteraard het verhaal van een rouwende houtsnijder Gepetto. Die ziet op een dag op magische wijze een van zijn houten marionetten tot leven komen. En zo begint het avontuur van de eigenzinnige en soms ongehoorzame pop die zijn weg zoekt in de wereld.

Sterrencast

Voor de regie van Pinocchio kreeg Guillermo del Toro de hulp van Mark Gustafson. Zij kunnen met onder andere Ewan McGregor, David Bradley, Gregory Mann, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz en Tilda Swinton rekenen op een heuse sterrencast om de vele stemmen in de film te verzorgen.

Bekijk hier de officiële trailer van Pinocchio:

Pinocchio verschijnt in december 2022 op Netflix.

Meer
Lees meer...