Pixar deelt eerste trailer nieuwe film ‘Elemental’

Binnenkort is Pixar terug met een nieuw project. In Elemental kiest de filmstudio net als bij Soul en Inside Out voor complexere personages. Deze keer zijn die, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op de vier elementen: lucht, water, vuur en aarde. Wanneer de film precies uitkomt, is nog niet bekend.

Na het recente Lightyear en Turning Red, komt Pixar opnieuw met een animatiefilm. Elemental wordt nu al vergeleken met Inside Out, omdat het ook over “speciale personages” gaat. In een eerste teaser zien we alvast dat het verhaal zal focussen op Ember en Wade, vuur en water.

Elemental

Door de komst van Disney+ lijkt ook de molen van Pixar niet stil te staan. In 2022 kwam de filmstudio met twee nieuwe films en ook 2023 belooft er eentje vol nieuwe projecten te worden. Een van die projecten is Elemental, dat in de loop van het jaar zal verschijnen.

In Elemental zien we verschillende personages die opgedeeld zijn in de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. De twee hoofdpersonages zijn Ember en Wade. Zij zijn lid van het watervolk en het vuurvolk en zijn daardoor twee tegenpolen. Maar toch lijken ze elkaar in de loop van de film te vinden en worden ze verliefd. En dat zorgt natuurlijk ook voor de nodige problemen.

Pixar

Met deze film keert Pixar na Lightyear, dat het niet zo goed deed bij critici, en Turning Red, dat enkel op Disney+ te zien was, dus terug naar de succestijden van Inside Out. Ook in die film ging het over personages die een fenomeen tot leven brachten. In Inside Out ging het over emoties, in Elemental gaat het over de vier belangrijke basiselementen.

Daarmee wil de filmstudio de ‘dagdagelijkse’ zaken naar een breed publiek brengen en ook kinderen en jongeren laten begrijpen wat die dingen precies zijn. Wanneer en of Elemental in de bioscoop te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bekijk de trailer van Elemental hier:

Meer
Lees meer...