Pixar werkt aan nieuw project rond ‘Cars’

Het is zover! Pixar zou officieel bezig zijn aan een nieuw Cars-project. Dat maakte producer Jay Ward bekend in een recent interview. Over welk project het precies gaat en wanneer het zou uitkomen, is nog niets bekend. Het nieuws maakt fans van over de hele wereld wel alvast enorm blij. Dat is te zien aan de duizenden reacties op sociale media.

Vorig jaar verscheen er nog een spin-off van Cars op Disney+, maar toch zouden Pixar en Disney al aan een nieuw project bezig zijn. Of het daarbij gaat om een nieuwe film mét hoofdpersonage Lightning McQueen of een spin-off over andere personages, is niet bekend.

Cars

De film Cars is voor velen ondertussen pure nostalgie. De allereerste film kwam uit in 2006 en sindsdien is de franchise niet meer weg te denken. Door het succes maakte Pixar nog twee sequels in 2011 en 2013 én kwam er met Planes zelfs een spin-off.

Cars gaat over raceauto Lightning McQueen en zijn weg naar de top. In de eerste film zien we hoe hij er alles aan wil doen om alle races te winnen, maar hoe hij op zijn weg naar een wedstrijd verdwaalde. Om hem op tijd op de race te krijgen wordt hij geholpen door andere auto’s als de Porche Sally én Takel.

Nieuw project

Ondertussen zijn er al heel wat andere kleinere projecten rond Cars verschenen, maar ook de komende jaren lijkt de franchise nog niet te stoppen. Dat maakt producer Jay Ward bekend tijdens een interview met The Late Brake Show.

“Er zijn heel wat ideeën rond Cars aan het borrelen. Maar meer kan ik daar niet over zeggen”, vertelt hij. “Cars is een volledig eigen leven gaan leiden. Ik ben aan heel wat leuke nieuwe dingen bezig en ik denk dat je dat binnen enkele jaren wel zal zien. Het zal ons heel wat tijd kosten om alles waar te maken.” Het zal dus nog een tijdje duren vooraleer we een nieuwe Cars krijgen.

Bekijk het volledige interview met Jay Ward hier:

Meer
Lees meer...