Planckaerts duiken op in tweede aflevering ‘Het Jachtseizoen’

Het Jachtseizoen is sinds vorige week terug met een tweede seizoen. In de eerste aflevering zagen we al meteen hoe de eerste vluchters de speurders te slim af wilden zijn door ze te boycotten. Ook deze week lijken vluchters Francesco Planckaert en schoonbroer Christopher dat idee te hebben en brengen ze de bus letterlijk naar een hoger niveau.

Nadat de jagers vorige week op de valreep wisten te winnen van Andy Peelman en Karen Damen, zijn ze weer helemaal opgeladen voor een nieuwe achtervolging in Het Jachtseizoen. Deze keer slaan Francesco Planckaert en Christopher Timmerman op de vlucht. Zij moeten vier uur lang van de radar verdwijnen en hopen dat speurders Laura Tesoro, Nora Gharib en Julie Van den Steen hen niet vinden voor die tijd erop zit.

Het Jachtseizoen

Tijdens de vier uur lange vlucht krijgen de jagers elke 10 minuten de locatie van de vluchters doorgestuurd. Daarnaast mogen de ontsnapten niet langer dan 20 minuten in hetzelfde voertuig doorbrengen én mogen ze geen huizen binnen, met uitzondering van openbare gebouwen.

In tegenstelling tot het vorige seizoen bestaat het jachtteam nu uit drie vrouwen. Laura Tesoro is de enige die terugkeert uit het vorige seizoen. De anderen zijn Nora Gharib en Julie Van den Steen. Zij gingen vorige week voor het eerst op jacht en konden meteen, met een gelukje, op succes rekenen.

Francesco en Christopher

Deze week krijgen de voortvluchtigen dus opnieuw een kans. Het gaat om Francesco Planckaert en Christopher Timmerman, de man van zijn zus Stephanie. “Francesco gaat sowieso willen winnen, dat heb ik in Special Forces gezien. Dat is geen opgever”, vertelt Laura meteen. Het zal dus een spannende strijd worden.

Om het nog wat spannender te maken, zorgen de schoonbroers alvast voor een afleiding. Bij de start van hun vlucht kunnen ze alvast rekenen op de hulp van andere familieleden. Daarbij zien we al meteen snelle racewagens passeren en wordt er zelfs gebruik gemaakt van een liftje om “het niveau letterlijk op te krikken”. Benieuwd hoe de vluchters daar mee om zullen gaan.

Bekijk hier een preview:

Het Jachtseizoen is elke woensdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...