Play4 zoekt deelnemers voor nieuw survivalprogramma ‘Alone’

Play4 komt binnenkort met een nieuw avonturenprogramma. Het gaat om Alone, waarbij deelnemers helemaal alleen moeten zien te overleven. De zender is momenteel op zoek naar kandidaten.

“Ben jij klaar voor de confrontatie met de ongerepte natuur, honger, survival en misschien wel met de grootste uitdaging van allemaal: jezelf? Alleen in het Hoge Noorden. Zonder iemand. Zonder iets. Durf jij het aan?”, zo klinkt de aankondiging van het nieuwe programma Alone van Play4.

“Overwin jouw angsten en (her)ontdek je eigen grenzen in een wereld die ver verwijderd is van het alledaagse leven. Zonder smartphone, zonder cameracrew, zonder ook maar enig contact met de buitenwereld. Echt enkel jij. Met één belangrijke vraag: wie houdt het avontuur het langst vol?”, gaat de oproep verder.

Wie zich aangesproken voelt, kan zich inschrijven op de website van GoPlay. De oproep daarvoor loopt tot 1 augustus 2024.

Internationaal format

Alone mag dan al een nieuw concept zijn in Vlaanderen, internationaal is het geen nieuw fenomeen. De zender History lanceerde het format al bijna tien jaar geleden. De voorbije tien seizoenen waagden zich daar zo al meer dan honderd overlevers aan het bijzondere avontuur.

Telkens worden zo’n tien deelnemers helemaal alleen gedumpt op een heel afgelegen locatie. Het programma trok in het verleden al naar meerdere regio’s in Canada, maar ook bijvoorbeeld naar Mongolië. De prijzenpot voor de laatste overlever bedroeg in de Amerikaanse versie 500.000 dollar (460.000 euro) tot 1 miljoen dollar (920.000 euro).

De voorbije jaren is Alone ook al uitgebracht in landen zoals Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Meer
Lees meer...