‘Bompa Bockie’ is vanaf vanavond te zien op Play4

Vanaf vanavond kan je op Play4 kijken naar het nieuwe programma Bompa Bockie. Daarin zal Bockie De Repper voor een maand in een woonzorgcentrum leven. In de trailer kregen we al te zien dat het bij momenten zal gaan om een grappige reeks, maar dat we ons ook mogen verwachten aan emotionele momenten.

Bockie De Repper is vanaf vanavond te zien in zijn eigen programma op Play4. In Bompa Bockie zal hij voor een maand zijn intrek nemen in een woonzorgcentrum. Daar zal hij voelen hoe het is om oud te zijn en zal hij ook in dialoog gaan met de vaste bewoners.

Bompa Bockie

In de trailer kwamen we al te weten waarom Bockie nu, op 39-jarige leeftijd, in een woonzorgcentrum gaat verblijven. “Ik ben Bockie en ik ga waarschijnlijk niet oud worden. Omwille van mijn levensstijl misschien, maar ook omdat ik mijn vader ben verloren op z’n 48. Dus als ik wil weten hoe het is om oud te zijn, moet ik het nu doen.” Vervolgens zien we hoe Bockie een ouder uiterlijk krijgt en z’n intrek neemt in een woonzorgcentrum.

In het woonzorgcentrum hebben de mensen wat moeilijkheden met de naam van Bockie, maar al snel maakt hij er enkele vrienden. Die vertellen hem emotionele verhalen over verlies en eenzaamheid, waarbij ook Bockie het moeilijk krijgt. Hij zal tijdens zijn verblijf ook bezocht worden door Boris-reisgenoot Jeroom en zijn vriendin Élodie Ouédraogo bij wie hij even z’n hart kan luchten.

In een fragment dat later verscheen, kregen we te zien hoe Bockie een housewarming organiseert en alle bewoners uitnodigt. Ook waarschuwt hij alvast zijn buurvrouw voor de mogelijke geluidsoverlast. Een ander fragment had dan weer een heel andere sfeer. Daarin kwam Bockie te weten waarom hij een plekje aan de tafel had. Die plek hoorde namelijk toe aan Bert, een bewoner die recent overleed aan een hartaanval. Wanneer de andere tafelgenoten spreken over het verlies wordt duidelijk dat dit de harde realiteit is van verblijven in een woonzorgcentrum. “Het is het laatste eindstation.”

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Bompa Bockie:

Bompa Bockie is vanaf vanavond elke maandag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...