PlayStation 5 nu rechtstreeks te koop bij Sony: zo maak je kans

PlayStation 5 is al meerdere maanden gelanceerd, maar blijft zeer moeilijk te verkrijgen. Het gigantische succes van de gameconsole zorgt ervoor dat het toestel op veel plaatsen zo goed als altijd uitverkocht is, met lange wachtrijen tot gevolg. Om aan die tekorten tegemoet te komen, biedt Sony – onder andere in België – een beperkte hoeveelheid consoles rechtstreeks aan via zijn website.

De opvallende actie van Sony is maar in een beperkt aantal landen gelanceerd. Naast België geldt ze ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg. Gamers uit die landen kunnen een poging wagen om rechtstreeks op de website van PlayStation een PS5 te kopen, al is het wel niet zeker of alle geïnteresseerden ook effectief binnenkort de nieuwe gameconsole kunnen kopen.

“Registreer je om kans te maken om een PS5-console van PlayStation te kopen”, kopt Sony op de speciale webpagina die gemaakt is voor deze actie. “We hebben een beperkt aantal PS5-consoles beschikbaar voor klanten om rechtstreeks bij PlayStation te kopen.”

Snel reageren na bevestigingsmail

Geïnteresseerden kunnen zich dus aanmelden op die website. Daarbij is het belangrijk dat het je het e-mailadres gebruikt dat gelinkt is aan je PSN ID en dat je daar PlayStation de toestemming hebt gegeven om je mails te zenden. De gelukkigen die één van de beschikbare toestellen komen kopen, zullen van Sony namelijk een e-mail krijgen met alle details en verdere instructies. Wanneer het bedrijf die e-mails zal uitsturen, is niet bekend.

Zelfs als je zo’n e-mail hebt ontvangen, ben je nog niet helemaal zeker dat je een PlayStation 5 zal kunnen kopen. De tijdspanne waarin je je mail kan verzilveren, is namelijk beperkt en bovendien kan het ook zijn dat de voorraad op is voor jij je bestelling kan doorvoeren. Tot slot laat Sony ook nog weten dat er vanuit België enkel kan betaald worden met Visa en Mastercard.

Meer
Lees meer...