‘Popquiz’: Wie wordt kampioen en wint een jaar lang gratis concerten?

Goed nieuws voor fans van muziek én quizzen. Want volgende maand komt VTM met een gloednieuwe muziekquiz, Popquiz. Daarin gaan veertien duo’s tien weken lang de strijd met elkaar aan. De winnaar, de Popquiz-kampioen, mag een jaar lang gratis naar alle concerten in België.

Een jaar gratis concerten. Dat moet wel de droom van elke muziekfanaat zijn. En binnenkort maken veertien duo’s kans om die indrukwekkende prijs te winnen. Het is namelijk de hoofdprijs van Popquiz, een nieuwe muziekquiz die vanaf 1 april op VTM te zien is. Quizmaster van dienst is de Nederlander Matthijs Van Nieuwkerk.

Popquiz

Popquiz is niet zomaar een quiz. De veertien duo’s strijden tien weken lang om de titel Popquiz-kampioen. Die strijd begint – een beetje zoals een EK voetbal – met zeven poulefases. Daarna moeten de zeven beste duo’s strijden om een plaats in één van de twee halve finales.

(Blind) BV kiezen

Eén fase in de quiz bestaat uit zeven ronden. Het duo dat de eerste ronde wint, mag een Bekende Vlaming kiezen, die het team komt versterken. Dat klinkt héél fijn, maar er zit een addertje onder het gras. Elk (winnend) duo kan tussen twee BV’s kiezen, maar kent maar van één van hen de identiteit.

Het duo mag kiezen of het de gekende BV in het team wil, of die doorschuift naar z’n tegenstander. Het winnende duo krijgt dan de mysterieuze Bekende Vlaming. De kans bestaat dus dat het verliezende team een betere kompaan krijgt dan het winnende duo.

Matthijs Van Nieuwkerk

Popquiz wordt in goede banen geleid door Matthijs Van Nieuwkerk. De Nederlander is een waar icoon geworden op televisie, onder andere door z’n programma De Wereld Draait Door. Koen Wouters stelt ‘m al even voor aan Vlaanderen tijdens een autoritje van Amsterdam naar Antwerpen.

Popquiz met Matthijs van Nieuwkerk is vanaf donderdag 1 april om 20.40 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...