Dit waren de populairste nummers op TikTok in 2021

Het is december, dus dat betekent dat het tijd is voor eindejaarslijstjes. TikTok deelde er dit jaar verschillende. Zo liet de app weten welke TikToks het populairst waren dit jaar, maar ook welke TikTokkers de grootste groei kenden. En nu is er ook de lijst met de nummers die het populairste waren op de app.

Meer dan ooit worden tegenwoordig hits gemaakt op TikTok. Nummers die viraal gaan op de app, komen ook terecht in de hitlijsten over de hele wereld. Dit zijn de vijf nummers die dit jaar het populairst waren op TikTok.

5. STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber 

@totouchanemu

I may not have @maxtaylorlifts dumpy but I do have a drone.

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Op de vijfde plaats vinden we de samenwerking tussen The Kid LAROI en Justin Bieber. STAY groeide in sneltempo uit tot een gigantische hit op TikTok waarbij vooral de bijhorende dance-challenge voor een populariteitsboost zorgde. De video van @totouchanemu werd zo zelfs de populairste video op TikTok in 2021 met meer dan 314 miljoen views en 43,9 miljoen likes.

4. SugarCrash! – ElyOtto

@kaylavoid

♬ SugarCrash! – ElyOtto

SugarCrash! van ElyOtto is een nummer dat z’n populariteit te danken heeft aan TikTok. Het nummer verscheen in 2020 maar werd pas in 2021 een hit dankzij het platform. Veel mensen zongen mee met SugarCrash! in TikToks maar het nummer werd ook vaak gebruikt als achtergrondmuziek.

3. Adderall (Corvette Corvette) – Popp Hunna

@yvnggprince

Y’all hit this and DC: me

♬ Adderall (Corvette Corvette) – Popp Hunna

Op nummer drie staat een nummer dat niet weg te denken was van TikTok. TikTok-gebruiker @ynggprince maakte een choreografie op het nummer Adderall (Corvette Corvette) van Popp Hunna en die ging al snel viraal onder de gebruikers, waardoor het nummer uiteindelijk meer dan 20 miljoen keer gebruikt werd op TikTok.

2. Beggin’ – Måneskin

@quintymirjam

Antwoorden aan @maibou_ MESSY BUN TUTORIAL! | slow enough now? | ##hairtok ##messybuntutorial

♬ Beggin’ – Måneskin

Bij ons werd Måneskin natuurlijk bekend door hun overwinning op het Eurovisiesongfestival met ZITTI E BUONI maar het was hun cover van het nummer Beggin’ dat via TikTok de wereld veroverde. Door die populariteit kwam het nummer ook terecht in hitlijsten over de hele wereld en stond het zelfs op de tiende plaats in de lijst met nummers die dit jaar het meest beluisterd werden op Spotify. Het nummer had geen specifieke TikTok-challenge maar werd voor verschillende soorten content gebruikt.

1. Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

@thenotoriousparkour

How many ??? ??‍♂️ #parkour #jump #fyp #foryoupage

♬ Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

“What you know about rolling down in the deep?” Wie geregeld door TikTok scrolt kent dit nummer zonder twijfel. Ook dit nummer werd gebruikt voor allerlei verschillende content. Van tutorials en pranks tot recepten en acrobatische kunstjes.

Meer
Lees meer...