Left Right
scrollTop top

Dit is de populairste muziek om seks op te hebben


The Weeknd
© Isopix

The Weeknd is de absolute koning als het gaat over muziek om seks te hebben. Dat blijkt uit een analyse van playlists op Spotify die door gebruikers gemaakt zijn om in de mood te komen.

“Muziek is de taal van de liefde” hoor je wel eens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen muziek opzetten voor ze de lakens induiken. Maar uiteraard is het niet eender welk liedje juist opligt om in de stemming te komen.

Op Spotify vind je dan ook heel wat playlists die speciaal gemaakt zijn om de liefde op te bedrijven. Het Britse bedrijf Supplement Place gebruikte die afspeellijsten om na te gaan wat nu het ultieme seksnummer is. Daarvoor keken ze naar 413 playlists die de woorden zoals ‘sexy‘, ‘sexual‘, ‘sensual‘, ‘horny‘, ‘erotic‘, ‘freaky‘, ‘turn on‘ of ‘seduction‘ bevatten. In totaal bestudeerden ze zo ongeveer 60.000 nummers.

The Weeknd

De absolute koploper daarbij is The Weeknd. Hij bezet namelijk de eerste twee plaatsen. Het nummer Earned It, bekend van 50 Shades of Grey, komt voor op 175 van de 413 geanalyseerde afspeellijsten en Often op 147 van de playlists. De top drie wordt vervolledigd door All The Time van Jeremih. Op vier vinden we Or Nah van Ty Dolla $ign (feat. The Weeknd, Wiz Khalifa & DJ Mustard) en op vijf opnieuw Jeremih met Birthday Sex.

We vinden The Weeknd ook nog terug op plaats zes (The Hills), plaats acht (Call Out My Name) en plaats negen (Wicked Games). Ook Don’t van Bryson Tiller, op plaats zeven, en Slow Motion van Trey Songz, op plaats tien, halen de top tien.

Artiest

Het mag dan ook niet verwonderen dat The Weeknd uit de bus komt als meest sensuele artiest. Hij komt maar liefst 1.447 keer voor op de 413 playlists. Daarmee doet hij ruim beter dan Chris Brown (631 keer) en Jeremid (613 keer). Rihanna (608 keer) en Trey Songz (536 keer) sluiten de top vijf af. Ook Drake, Two Feet, Jacquees, Beyoncé en PARTYNEXTDOOR halen de top tien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…