Opvolger ‘Fifty Shades of Grey’ wordt ook verfilmd

Fifty Shades of Grey
Universal Pictures

Fans van de Fifty Shades-trilogie mogen een vreugdedansje maken. De erotische roman The Mister van schrijfster E.L. James zal ook een verfilming krijgen. Universal bemachtigde opnieuw de filmrechten van het nieuwste boek.

Na het grote succes van de Fifty Shades-trilogie gaat E.L. James opnieuw de samenwerking aan met Universal. Niet echt verbazingwekkend aangezien hun vorige samenwerking wereldwijd meer dan 1,3 miljard dollar opleverde. Deze keer heeft de studio de rechten op The Mister gekocht, wat James haar best verkochte roman in 2019 is.

The Mister

Anastasia Steele en Christian Grey zullen voortaan plaats moeten maken voor een nieuw spannend koppel. De roman volgt de knappe losbol Maxim Trevelyan, die na een tragedie de adellijke titel, het vermogen en de landgoederen van zijn familie erft en alle verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Maxim is hier niet op voorbereid en worstelt met zijn nieuwe rol. Maar dat is zelfs nog niet zijn grootste uitdaging.

De knappe vrijgezel is in strijd met z’n verlangen dat hij koestert voor de mysterieuze jonge vrouw, Alessia Demachi. Zij is onlangs in Engeland aangekomen en bezit niet veel meer dan een gevaarlijk en moeilijk verleden. Zijn hunkering naar haar verdiept zich in een passie die hij nog nooit heeft meegemaakt. Maar wie is de Albanese Alessia eigenlijk? Kan Maxim haar wel beschermen tegen het kwaad dat haar bedreigt? En wat als zij erachter komt dat hij geheimen voor haar verborgen houdt?

E.L. James

De rechten voor het boek leidden tot een ware biedingsstrijd, maar uiteindelijk koos de auteur E.L. James toch opnieuw voor Universal. James die elke film van de Fifty Shades-trilogie produceerde, zal ook deze bewerking produceren.

Na 25 jaar werken bij de televisie besloot James een jeugddroom waar te maken en begon ze verhalen te schrijven. Het resultaat was Fifty Shades of Grey en de twee vervolgverhalen Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed. In 2015 publiceerde ze de nummer één bestseller Grey, het verhaal van Fifty Shades Of Grey verteld vanuit het perspectief van Christian Grey. In 2017 schreef ze het tweede deel van het Fifty Shades-verhaal Dark, opnieuw verteld door Christian. Haar boeken zijn gepubliceerd in 50 talen en er zijn wereldwijd meer dan 150 miljoen exemplaren verkocht.

Na het succesverhaal van Fifty Shades werd James erkend als een van de “meest invloedrijke mensen in de wereld” door Time Magazine en in 2012 als “persoon van het jaar” door Publishers Weekly. De Fifty Shades-boeken waren de drie best verkochte romans van het laatste decennium. Ook haar laatste boek The Mister gaat vlot over de toonbank.

Gesponsorde artikelen