‘Powerpuff Girls’ krijgt een live-action remake

Amerikaans televisienetwerk CW is bezig aan een live-action remake gebaseerd op de klassieke Cartoon Network-serie Powerpuff Girls. In deze versie zijn de helden twintigers die het kwalijk nemen dat ze hun jeugd verloren zijn.

De meisjes hebben heel hun jeugd besteed aan misdaden oplossen en het kwaad bestrijden en daar hebben ze genoeg van. Maar nu heeft de wereld hen nodig, zullen ze hun gevoelens opzij zetten en de wereld redden?

Superhelden

De originele serie was van Craig McCracken en ging over professor Utonium, die perongeluk de meisjes maakte in zijn lab. Blossom, Bubbles en Buttercup waren zes seizoenen lang jonge helden die elk probleem aanpakten.

De live-remake zal goed in het kader van CW passen. Samen met televisieproductiebedrijf Berlanti Productions hebben ze al veel shows rond superhelden. De producenten spelen vaak met de representatie van vrouwen en gekleurde helden.

Het project wordt gemaakt onder leiding van Berlanti Productions en Warner Bros. De executive producers zijn Diablo Cody, Greg Berlanti, David Madden, Sarah Schechter en Heather Regnier.

De bedrijven

CW is een televisiezender in Amerika die zich vooral richt op tieners en jongvlwassenen. Het bedrijf werd opgericht in 2006 en is een dochterorganisatie van Warner Bros. CW maakte onder meer ook Riverdale, Gossip Girl en de DC wereld zoals Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow.

Productiebedrijf Berlanti Productions werkte al vaak samen met CW. Ze helpten mee bij de productie van Riverdale, The Flash en nog andere series. Berlanti Productions werd in 2000 opgericht door regisseur, scrhijver en producent Greg Berlanti.

Meer
Lees meer...