Prime Video kondigt documentaire ‘Jorik’ aan over wrapper Lil’ Kleine

Binnenkort komt Prime Video met een nieuwe Nederlandstalige documentaire. In het verleden werkte de streamingdienst al aan andere reportages over bekende Nederlanders, maar nu is het aan een wel heel opvallend figuur. In Jorik volgt Prime Video rapper Lil’ Kleine. Hij werd enkele jaren geleden beschuldigd van mishandeling, waarna zijn muziekcarrière voorbij leek.

Enkele jaren geleden was Lil’ Kleine een van de bekendste artiesten van Nederland, maar de laatste tijd kwam hij in een enorm slecht daglicht te staan. De rapper werd door zijn ex beschuldigd van mishandeling, waarna die gecanceld werd.

Ondertussen bouwt Jorik Scholten – hoe de man echt heet – opnieuw aan zijn muziekcarrière. Hoe dat in zijn gang gaat, krijgen kijkers te zien in de driedelige documentaire Jorik die op vrijdag 19 januari op Prime Video verschijnt.

Lil’ Kleine

Ondertussen zijn er namen als Joost Klein, Goldband, Froukje, S10, enzovoort. Maar enkele jaren geleden was het Lil’ Kleine die furore maakte in de Nederlandse muziekscene. De rapper kende enorme successen met onder andere Krantenwijk, Lotterij en natuurlijk Drank en Drugs.

Al sinds het begin van zijn carrière steekt de rapper zijn rijkdom niet onder stoelen of banken. Via zijn stories op Instagram deelde hij vaak zijn avondjes uit met de fans. Daaruit was meteen op te maken dat de rapper geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. Dat bleek ook toen zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes naar buiten kwam met verhalen over rapper Jorik Scholten. Zij liet weten dat Scholten haar jarenlang mishandelde.

Documentaire

Na die beschuldigingen verdween Lil’ Kleine van de radar. Maar nu komt Prime Video dus met de documentaire Jorik. De serie volgt de rapper na zijn arrestatie wegens fysieke mishandeling en toont de nasleep van het verlies van zijn carrière, zijn vrienden en toegang tot zijn zoon.

Jorik Scholten en de mensen om hem heen vertellen voor het eerst over de kwesties die spelen, waaronder roem, disfunctionele families, middelenmisbruik en relationele conflicten.

Bekijk de trailer van Jorik hier:

Jorik verschijnt op 19 januari op Prime Video.

Meer
Lees meer...