PSG betaalde al bijna een half miljard euro voor Neymar

Dat er hallucinante bedragen rondgaan in het voetbal is geen geheim, maar de meest recente cijfers die de Spaanse krant El Mundo bekendmaakte over het contract van Neymar bij PSG tarten alle verbeelding. De Franse topclub heeft in totaal al bijna een half miljard euro betaald voor hun Braziliaanse sterspeler.

222 miljoen euro legde Paris Saint-Germain op 3 augustus 2017 op tafel bij FC Barcelona om sterspeler Neymar los te weken. Het is tot op vandaag – en ondanks de pogingen van Real Madrid en Kylian Mbappé – nog altijd het hoogste transferbedrag ooit betaald.

Naast die gigantische transfersom tekende Neymar in Parijs een monstercontract dat hem jaarlijks bruto 43,4 miljoen euro oplevert. Oorspronkelijk was het contract van de Braziliaan voor vijf seizoenen, maar er was een optie opgenomen voor een zesde seizoen waarin zijn jaarloon zou oplopen tot 50,6 miljoen euro. Die optie is ondertussen gelicht wat het totaal bedrag dat PSG voor Neymar zal betaald hebben op 489,3 miljoen euro brengt.

Geen Europees succes

Ondanks dat exuberante bedrag bracht Neymar tot nu toe voor PSG nog nooit helemaal wat er van gehoopt werd. Zo won hij wel drie Franse titels en drie Franse bekers, maar bleef Europees succes uit. Bovendien stond Neymar zelf amper 117 keer op het veld voor PSG de voorbije vier seizoenen, minder dan de helft van de wedstrijden die de club in die tijd afwerkte. In die wedstrijden was hij wel goed voor 87 doelpunten en 52 assists.

Meer
Lees meer...