Left Right
scrollTop top

Queen lanceert ‘Queen: Rock Tour’, een ritmisch spel voor smartphone


Queen Rock Tour
© Queen Rock Tour

Goed nieuws voor fans van Queen die er altijd al van gedroomd hebben om via hun smartphone een tournee van de legendarische band na te bootsen. Want dankzij Queen: Rock Tour kan je precies dat doen. In het ritmische spel speel je meer dan 20 van de bekendste nummers van Queen na op 10 verschillende iconische podia.

Queen bestaat precies 50 jaar. En dat moet gevierd worden. Een groot feest organiseren de overgebleven leden van de legendarische band (voorlopig) niet. Maar fans kunnen sinds vandaag op een unieke manier aan de slag met de muziek van Queen via hun smartphone.

Queen: Rock Tour

De mannen van Queen hebben namelijk Queen: Rock Tour op de wereld losgelaten. Da’s een spelletje voor je smartphone, dat de band samen met Gamesloft ontwikkeld heeft. Het lijkt een beetje op games als Guitar Hero. De bedoeling is dat jij de muziek van Queen speelt.

Als je dat goed doet, krijg je geld. En daarmee kan je bijvoorbeeld Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor een nieuwe look geven. Daarnaast kan je het geld dat je verdiende ook gebruiken om nieuwe podia vrij te spelen en herinneringen te bekijken.

In het spel kan je de grootste hits van Queen spelen. Het gaat onder andere om We Will Rock You, Radio Ga Ga en Don’t Stop Me Now.

Geschiedenis, authenticiteit en creativiteit

“We hebben heel veel aandacht besteed aan de details in de geschiedenis van Queen, hun authenticiteit en indrukwekkende creativiteit”, klinkt het bij Cedric Ratajczak via een persbericht. Hij is creatief directeur bij Gamesloft.

“Daarmee hebben we een gepast eerbetoon gemaakt voor één van de bekendste bands in de geschiedenis van de rockmuziek. We hebben geprobeerd om nieuwe standaarden in te voeren voor toekomstige muziekspelletjes voor smartphone die op een band focussen.”

Queen: Rock Tour is beschikbaar via Android en iOS.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428