R. Kelly wil vrijkomen op borgtocht, want “hij kan maar één vriendin tegelijkertijd zien”

R&B-zanger R. Kelly probeert opnieuw om op borgtocht vrij te komen. Hij zit vast voor verschillende gevallen van seksueel misbruik. Zijn advocaat geeft als reden daarvoor onder andere dat het niet menselijk is dat hij maar één persoon op zijn bezoekerslijst kan zetten, die geen familie is. Met andere woorden: R. Kelly kan zijn twee vriendinnen niet tegelijkertijd zien.

I Believe I Can Fly-zanger R. Kelly zit in Chicago in de gevangenis. Hij wordt er beschuldigd van 13 aanklachten van seksueel misbruik. De rechter besliste dat hij niet kon vrijkomen op borgtocht, maar Kelly’s advocaat, Steve Greenberg, heeft die aanvraag nu opnieuw ingediend.

Bezoekerslijst en gezondheidsklachten

De reden waarom de R&B-zanger zo graag wil vrijkomen? Hij mag maar één persoon op zijn bezoekerslijst zetten, die geen familie is. Dat wil zeggen dat hij de twee vriendinnen waar hij anders mee samenwoont, niet samen kan zien. En dat vindt hij niet kunnen.

De “onmenselijke” bezoekerslijst is maar één van de argumenten die Greenberg gaf. R. Kelly zou ook aan angst lijden, last hebben van een onbehandelde hernia en bovendien zou één van zijn handen gevoelloos aan het worden zijn. Greenberg benadrukt dat de zanger géén vluchtrisico is en absoluut geen gevaar vormt voor de vermeende slachtoffers.

De rechter ging niet in op het voorstel en houdt R. Kelly in de cel in Chicago.

Aanklachten R. Kelly
Twitter/@voxdotcom

Financieel afhankelijke slachtoffers

Robert Kelly (zo heet ie echt) zit sinds 11 juli in de cel in Chicago. Hij werd er opgepakt voor dertien aanklachten. Zeven daarvan zijn gerelateerd aan kinderporno, 5 gaan over het meelokken van minderjarigen voor illegale seksuele activiteiten en de laatste is voor obstructie van de rechtsgang.

Kelly zou een heel “bedrijf” van helpers opgericht hebben. Hij zou heel wat bezwarende informatie over hen hebben om zeker te zijn van hun “totale inzet”. Samen zouden ze ervoor gezorgd hebben dat de slachtoffers hun vrienden en familie laten vallen en volledig financieel afhankelijk van de zanger worden.

De familie van één van zijn huidige vriendinnen, zou al sinds 2017 geen contact meer gehad hebben met het meisje. Het proces van R. Kelly staat gepland in het voorjaar van volgend jaar.

Meer
Lees meer...